Archive for December 9th, 2010

Dåligt på att blogga…

Thursday, December 9th, 2010

…är jag!
Men det är en sån period nu. har liksom inget att skriva.
Idag var en lugn dag. Varit till Sickla och försökt fixa några julklappar. Det gick ju inte så bra. Mer än att jag fick en egen julklapp av mig (tänk nu inte aaalls på den där jackan jag skrev om för något inlägg sedan…).
No inspiration.
Red Fina ut i det vackra vinterlandskapet. Lilla Fina, som är både liten i storlek (ca 132 cm) och till åldern (5 år), har inte förstått allt vid inridningen. Hur snabb eller grundlig den var vet jag inget om, men jag vet att hon inte hängde med.
Vi har nu kommit till att kunna sakta och stanna på mycket lätta hjälper och växla mellan skritt, trav och galopp i balans. Halvhalterna börjar bli någorlunda smidiga och går för det mesta igenom. Och vi kan även ta oss lite i sidled utan att tappa all balans (men inte för många steg).
Och idag kändes det som ett genombrott med tölten! Fina lugna steg med lugn mun och lätt tygelkontakt! Inte många steg – men det krävdes inte heller.

I måndags jobbade Fina och jag  på volten och då hon var väldigt pigg började jag med att vara passagerare och inte påverka henne alls. Satt bara neutralt med ett mantag och lät henne bestämma tempo, gångart och riktning. Det ända hon inte fick göra var stanna vid grinden. Vilket hon inte hade en tanke på.
Det tog rätt länge innan hon ville göra något alls förutom trava och galoppera och i början blev hon uppenbart förvånad och förvirrad då jag inte stoppade henne på hon galopperade på lite utan bara satt där.
Helt klart nyttigt för henne att få ta lite egna beslut och jogga av sig.
När hon joggat klart och till slut själv valde att sakta av var hon otroligt duktigt med själva jobbet.
Och efter 10 min kunde jag styra i serpentider hit och dit för enbart vikt- och skänkelhjälper utan att hon sprang iväg! (Tidigare har hon bara ökat farten så fort man lagt till ytterskänkeln för att svänga).

vinterbilder 072.JPG
Fina

Gná fick jogga på vägen som har bra underlag nu.

Kvällen har Pelle och jag ägnat åt Boardwalk Empire. Bra serie om gangstertiden 1920 i Atlantic City. Grymt bra skådespelare!