Archive for November 6th, 2010

Now what?

Saturday, November 6th, 2010

Mycket hästar att rida nu. Alla skall ju, tack och lov, inte ridas varje dag.
Men Gná, Fylkir, Greiði, Laufi, Edda, Vök och Fina skall tränas. Och ibland en del andra också. Och så det ju inte bara rida jag gör om dagarna (i så fall hade jag ju hunnit med dom hur bra som helst). Jag håller rätt mycket lektioner och så masserar jag människor också.
Men vad fan – det är inget att klaga över!
Jag har världens bästa jobb!
😀

Laufi travade med mig på ryggen första gången igår! Jill höll i snöret och longerade oss! Han är väldigt duktigt och ack så koncentrerad.
Vök känns mjukare för varje gång. Och tölten börjar blir renare.

Idag är det en “ledig lördag”. Den började med morgonfodring. Stona hade ätit upp alla mat under den minusgradiga natten, så de fick påfyllt i sina stora potatislådor.
Tindra står så sött utanför och ber om att man kommer ut med mat till henne (vilket hon så klart får).  När alla hästar fått mat (det är stoflocken (12 st), valackflocken (8 st), storhästarna (5 st) och Fylkir som gå i egen hage) är det lite pysslande med vattnade då slangarna så klart fryser under natten. Fyrhjulingen är perfekt att använda då det skall köras dunkar till olika hagar.
men tid tar det, märkte jag.
Fylkirs ägare Erica kom ut och tittade när jag red Fylkir. Red honom på volten och till mig glädje börjar han n u söka sig bättre framåt-neråt och använda överlinjen! Imorgon skall vi ut och fräsa på vägarna och se om vi hittar lite mera tempo i tölt!
När jag ridit gul-killen klart var Madde ute och vi ställde upp lite hinder och löshoppade Gná och Edda. Underlaget på volten, som ibland kan bli i mjukaste laget, var jättefint efter en natt med minusgrader och ett underbart solsken som tinade upp lite lagom.

När jag kom hem från stallet var jag liksom klar och ledig.
Hur gör man? Jag är liksom inte ledig. I don´t do ledighet. Jag måste liksom resa bort för att få till det.
Började med mitt vanlig halvjobbande – äta lunch (sen sådan) och svara på mailskörden och fakturera lite. När maten var äten. Satt jag där. Färdig.
Jaha – now what?

Nu har jag gjort bokföringen och betalat in momsen, städat köket och dammsugit av det värsta, tänt mysiga ljus, lagt upp planen för hästarna för nästa vecka, ringt Pelle (som är på väg hem från Airsoftgun spelande i Hedemora) och ringt mamma för att vi inte hörts på länge.
Och nu då? Kanske läsa lite? Ladda kameran och kanske få lite hästar fotade imorgon? Länge sen.

Apropå läsa! Vad läser ni nu?
Ge mig tips!

Jag har precis avslutat den här:

skipið
Rätt läskig, eller snarare obehaglig havs-historia. Skulle nog passa sig på film.
Innan den läste jag den här. Ytterst bra bok! Härligt med någon som använder språket så väl som herr Jonasson gör!

Just nu läser jag den här:
maskarna på carmine street
Älskar (återigen) hur författaren använder språket!

Fast just nu verkar jag fastnat i att blogga 😉

Nu skall jag ge det här med ledighet ett försök.