Archive for March 22nd, 2010

Hemma efter roadtrip

Monday, March 22nd, 2010

Resumé av de senaste dagarna:

Fredag
Innan avfärd red jag ut på Gná och mös i skritt och lite skrölt och sedan ute en sväng på Edda med Adina och Tindra som stöd. Red ett varv runt åkern och gjorde skritt-halt-skritt -trav några gånger och travade en lite längre sträcka. Edda skötte sig väldigt bra förutom att hon frös fast precis när jag suttit upp och behövde lite hjälp av Adina för att komma loss. Det var ju så läskigt och fläckigt på marken.
Mockade raskt som attan och hem och duscha och kasta i sig lite lunch.
Anneli hämtade upp mig och efter att vi hämtat upp Malin inne i stan fortsatte vi till Östersund! Resan gick bra och vi snackade ditt och datt och stannade och åt middag, fikade och hade toapaus lite här och var.
En lite rolig incident:
Vi söker efter en Statiolmack att köpa Melodifestival-skivan på och kör och kör och konstaterar att det är tomt på Statiolmackar här i ödemarken.
Kör förbi en skylt där det står “Gnarp”. Ser skylten och säger “Åh, Gnarp – här bor min vän Sarah Hill.”
Tillägger sedan “just det – Sarah messade mig i onsdags, men jag lovade svara på mail och det har jag glömt. Borde ringa henne. Sarah jobbar förresten på Statiol i Gnarp”. Precis när jag säger den sista meningen ser vi Statiol (i Gnarp).
“Här jobbar hon!” ropar jag.
Vi stannar och går in och där ÄR Sarah! Som blev något förvånad över att se oss där.
Så jag kunde svara på Sarahs sms-fråga “live” (det kallas service!).

Vi kom fram till Avagarden i Dvärsätt (Östersund) där vi skulle bo, vid kl 22.30 och somnade på våra fina rum rätt omgående.

Lördag:
God hotellfrukost och sedan avfärd till Dille där seminariet hölls.
Bra seminarium! Ordentlig genomgång av de nya reglerna i FIPO och mycket diskussion.

Viktigt för er som vill tävla och har hästar med stora hovar:
Om ni har en häst med hovar som är längre än 9,5 cm (från där hoven börjar vara hård vid kronranden till tåspetsen) – ni måste ha ett intyg från veterinär eller från en bedömning (om er häst är visad) på att hästen är över 145 cm i mkh!

I Islandshästen stod det att vi kan prova att döma med tiondelar istället för halvpoänger (alltså 4,6 ist. för 4,5) denna säsong. I så fall måste arrangören utlyst detta i proppen. Inte bara att börja döma med tiondelar hi och hå!

En föreläsare var försenad då ett plan inte kunde lyfta från Sundsvall pga dåligt väder, men vi kastade om schemat lite.
God mat och på kvällen bevistade vi Dille Istölt i Näldens ishall och tittade på enormt fina hästar på is! Reynir frá Holhúsum tog andan ur en!
God middag på Ryttarfesten och tidig hemgång!

Söndag:
En enormt bra föreläsning i “the mental aspects of judgeing” med Thorgeir Gudlaugsson! Otroligt intressant om hur vår hjärna fungerar!
Lite föreläsning och diskussion om “Passtakt, bunden eller styv” – också nyttigt, men lite för kort!
Super god mat och hemfärd!
Mycket givande och trevligt prat i bilden hela vägen hem!

Puh!
Nu har jag precis ridit Gná och hon känns fin och PIGG!
Edda har i lördags jobbats av sin ägare Madde och i söndags löslongerats på volten med Kengan, så hon vilar idag!

Nu skall jag till Fors!

Tjing!