Archive for May 18th, 2009

Segmåndag

Monday, May 18th, 2009

Hemma igen!
Sitter och segar i soffan med kaffe. Blir alltid så himla seg i kroppen efter en tävlingshelg (dömande eller tävlande).
Men helgen har varit bra!
Soligt, men kall blåst på lördagen. 28 startande ekipage.
Tävlingarna slut vid 15 och middag vid 19. Så vi domare (Malin och jag samt Jenny Hald och hennes “privatsekreterare” Åsa) hann sitta och prata, Malin och jag gjorde sit-ups och armhävningar och tävlade i “plankan” och bastade dessutom. Och så tog jag en liten powernap innan middagen.
Ryttarfestena är de bästa i landet hos Vallholt! F-a-n-t-a-s-t-i-s-k god mat, otroligt trevligt sällskap och mycket skratt!
Redan vid 20.10 bad jag någon slå på TVn.
Och de började…och meckade…och fixade. Och TV-skrället funkade inte. Det ringdes vaktmästare, hittades fjärrkontroll till boxen. Funkade inte.
Några otroligt gulliga tjejer gick över till en granne och lyckades låna hela hans digitalbox…men det funkade inte.
Till slut kom det fram att det är antennen på taket som är trasig. Ingen TV – ingen ESC!
Men ingen kan klandra dom för att de inte försökte! Jisses så alla försökte fixa så lilla domaren skulle få se ESC!

Själva poänggivningen och röstningen föjlde vi en stund på Aftonbladets Schlagerblogg (mobild bredband, men för svag uppkoppling för att kunna streama jälva sändningen av ESC), men när det stod klart att Norge vinner och det inte gick bra för vare sig Sverige eller Finland gav vi upp och gick och lade oss.

Söndagen bjöd på underbart varmt väder och Malin dömde till och med i shorts större delen av dagen (nej snälla ni – inte jag, den andra Malin. Av Jenny kallad Malin2 ). Finalerna var…lite tunt befolkade.
Inte pga strykningar, men pga få deltagande och principen “alla får rida final”. De flesta finaler var det 2-3 ryttare i. En B-final med 3 ekipage (dagen enda B-final) och typ en final med 6 ryttare (inkl. vinnaren av nämnda B-final).
Poängen var varierande. Om man bortser från nollor i pass i femgången (de figurerar nästan alltid) så dömde vi från 0,5 för tölt till 8,5 för skritt (i lättklass! Jenny stod dock för 8,5an, jag gav 8,0). Snacka om att vi använde hela skalan!

Det som dock var tråkigt var att det var många hästar med sår i munnen. De flesta hade gamla sår, som gått upp och väldigt många hade små eller större bitsår.
Det var även några diskningar för lite väl breda skor och en diskning för för tjocka skor (11mm!), mycket ovanligt!
Redan vid 14.45 var tävlingarna slut och Malin och jag åkte hem till Sthlm och konstaterade solbränna!

Nu skall ajg försöka åtgärda segheten med gymmande!
Och sedan skall Gná, som Adina jobbade i repgrimma i lördags, få röra på benen och ikväll är det lektioner i Huddinge tror jag bestämt!

Avslutar med några bilder på Viglundur frá Vestra-Fiflholti som jag tog då hans ägare Anne-Marie Röst visade honom på Stormur Vår, i lunchpausen:

Viglundur5.jpg

Viglundur4.jpg

Viglundur2.jpg