Archive for September 2nd, 2009

Kassaregister och bio

Wednesday, September 2nd, 2009

Idag har jag, som laglydig medborgare (iofs inte svensk medborgare, men ändå) inhandlat ett kassaregister till företaget.
Dyrt och urk, men tydligen obligatoriskt.
Eller på gränsen till obligatoriskt!

Så här står det på Skatteverkets hemsida:

“Obetydlig omfattning

Med obetydlig omfattning menas den som bedriver näringsverksamhet med en kontant försäljning inklusive moms som omsätter mindre än fyra prisbasbelopp (för 2010 är ett prisbasbelopp 42 400 kr). Dessa företag är automatiskt undantagna från lagens krav och ska därför inte ansöka om undantag.”

Jag låg precis på gränsen mellan att slippa per automatik eller behöva ha ett register. Förra året. Då MalinS Islandshästar bara fanns (och tjänade pengar) sept – dec.
I år har det funnits hela året och företage växer – vilket ju är jättekul! – så då är det nog ett faktum att ett kassaregister bör inhandlas.
Som jag nu gjort.

Igår var det vilodag!
Behövdes då jag jobbade hela helgen och på det hade mastodont-måndag med Fors-tema.
Började med att tillsammans med några styrelsekollegor titta på Runstens anläggning och diskutera MöRS KM, som skall hållas där den 8 november!
Vilken anläggning! Det kommer bli sååå bra!
Sedan ägnades dagen åt att reda upp hemma lite, gymma förta gången för hösten och rida Gná, som gick riktigt bra!
Red henne på volten och ovalen och hon kändes spänstig och med mig.
Hon är dessutom mycket bättre i eksemet nu! Såren i ansiktet är helt borta, öronen är läkta och det sår hon hade i manen (ett enda) börjar det växa päls på igen! Och svullnaden i mankammen har gått ner den med! Så skönt!
Att gymma var jätteskönt, men jag tog det rätt lugnt då jag dels hade träningsvärk av ridandet dagen innan (blev 4 hästar) och då jag dels inte gymmat på en månad.
Men skönt att känna att man är igång igen!

På kvällen träffades Emelie och jag över vietnamesisk mat i Sickla och sedan var det bio för oss och Adina och Jenny!
“Inglourious Basterds” såg vi!
Vad förberedd på att det var mycket våld och skjutande i den och det var ju tur, för hej vad de sköt! Och dödade.
Men vilken film!
Smart, otroligt bra bild- och musikspråk och en otrolig historia! Och en sak: tyskarna talade tyska, fransmännen franska och britter brittisk engelska. Och Brad Pitt en oefterhärmlig sydstats-amerikanska! Precis som i verkligheten växlades det mellan språk och tolkar användes.
Men är man blödig och ogillar skjutande skall m,an nog inte se den här filmen, speciellt inte på bio. I annat fall: SE DEN!
Tarantino for president!

Dags för lunch i goda vänners sällskap och sedan är det hästvård och ridskola.

Tjingeling!