Archive for May 6th, 2010

Kiropraktik och lektioner

Thursday, May 6th, 2010

Innan jag skriver om nått annat:
Titta på det här klippet! Man dog ju liksom bara lite granna va?

Idag har duktiga Malin Collin, kiropraktor och Equiterapeut varit ute på Mulsta och kollat Edda och Eldraun samt två av Ullas hästar.
Eldis är spänd i ryggen och länden och hade överbelastat höger fram ett tag, men var rak i bäckenet och fin i nacken. Massage och bra ridning var ordinationen.
Edda hade en liten låsning i SI-leden på höger sida och lite i höger has. Samt en lite spänd rygg. ryggen är troligtvis spänd av att hon börjat ridas mera och jobbat. Lite terapi-lyftande av bakbenen så hon slappnar av när man lyfter dom och en del markarbete samt fortsatt ridning var ordinationen där.
Skönt att ha damerna kollade.
Gná fick stå över den här gången då hon dels känns jämn och bra nu och dels skall hon och jag iväg till Fors imorgon och rida pass-clinic för Ylva Hagander. Clinicen hålls för eleverna på Djurgymnasiet Liljeholmen och det är jag, Cissi L. och Malin Hween som rider.
Blir kul, speciellt om det är uppehåll!

I övrigt har det varit lektioner. Mycket privatlektioner nu. Roligt!
Igår fick Inga-Lill och Pjakkur rida ut på ovalen och se om gångarterna funkade även där. Och Chelsea och hennes egen inridning Ganti från Häringe (e: Kristall) filade på formen inför MöRS kval på lördag.

Idag har jag förutom att få hästarna uppkollade av ET, ridit ut på den fina svarta Gnun, gett blod, samt spenderat 2 timmar på Häringe med att snickra ihop staketet runt ovalen där, sätta upp markeringarna för passlöpet, bära ut domarbord och -stolar, kolla högtalarsystem och sätta upp skyltar att följa. Blir nog fint på lördag (I hope). Och så har Dögun och Tova fått jobba vidare med skrölt och avslappnad överlinje och Annica och Kría har lärt sig grunderna i tömkörning.

090110Hinnikurs068.JPG
Gná och jag tränar för Hinni i oktober 09