Skärp dig, fru Schön

Men åh vad irriterande! Skrev ett inlägg igår och trodde att jag publicerat det, men  märkte nu attt jag inte gjort det. Och när jag skulle publicera det (bättre sent än aldrig tänkte jag) så lyckades jag radera det i stället. Blä ju!

Ger det ett nytt försök.
Hästarna och vi har landat på Vädersjö nu. Skönt!
Hästarna fick komma ut i sina lösdriftshagar idag och ropade lyckligt “GRÄS!”
Vi har även kommit till ordning. Vi har fått fina skåp.
Titta vad fint:

skapdorr.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dekalerna med hästarnas namn har jag fått av Åsa Myrsten för mååånga år sedan. Har haft dom på olika skåp, men fick ett helt gäng, så tack och lov var det några kvar!
Åsa har företaget Myrstens Grafik och undersidan klisterdekaler.se där man kan designa egna dekaler och få nästan vad man vill i dekal-väg. Samt TiH-merch!

Jag har en tid funderat på om Exakt är helt hundra fräsch. Oroat mig och funderat, tittat, tittat igen och känt efter.
Så jag pratade med Ancan på Karlslund och så, förra veckan, tog jag med Exakt till Karlslund då jag ändå åkte dit med Brandi för hans vanliga veckoträning.
Ancan tittade lite på Exakten och sade att “ok, då ger vi honom ett rejält pass då han inte gåt på länge för att verkligen se om han är ok”.
Exakt gick senast på vattenbandet i september förra året och fick nu gå i 5 graders backe med rätt rejält med vatten.
Och han rörde sig så jämt och fint! Stadigt genom kroppen och väldigt jämn, både fram och bak! Ancan fnysskrattade åt min oro och sade “ja den där är det inga fel på!”
Puh! vilken lättnad! Finaste fuxen fick även väldigt mycket beröm för hur mycket bättre musklad han blivit och vad jämn han såg ut! Roligt att höra!
Brandi råkade få ett väldigt tufft pass, men klarade det galant även om han var trött efteråt.
När bägge grabbarna vilat i dagarna tvenne i hagen tog jag ut och red igenom dom och med nytt självförtroende satt jag mig på Exakt och red ut och jäklars vad han gick fint bitvis.
Piloten behöver bara skärpa sig – varje ridpass!
Brandi nådde och en ny nivå i tölten härom dagen. Bra grundtakt och flyt har han alltid haft (även om om han kan bli såväl lite travtakig när han blir trött som lite styv nr han spänner sig), men han samlade på eget bevåg ihop sina långa lemmar och lyfte sin manke och bröstkorg och hoppsan så fin han kändes. Avbröt rätt snart och gjorde om några gånger.

Igår jobbade jag både B och E från marken på ett mycket behändigt vis:
Hänga fram tömkörningsgjord, tömmar och ett träns på staketet till ridbanan. Hämta Brandi coh Exakt och borsta och kratsa dom.
Släppa dom i grimma på banan och löslongera dom ihop i 10 min. Sakta ner dom och kalla in dom för lite gos.
Sedan tog jag Exakt och klädde på honom tömkörningsutrustning och tömkörde 20 min. Klädde sedan av honom och klädde på Brandi och tömkörde honom 15 min.
Avslutade med att de fick jogga tillsammans 5 min på slutet och ledde sedan ut dom igen i hagen.
Medan jag tömkörde en häst gick den andra och betade lite i kanterna av banan och höll sig fridfullt undan.
Exakt småtravade undan några gånger då jag kom i tölt eller trav med Brandi längs spåret, men lugnade sig snabbt då både Brandi och jag bara ignorerade honom.

Tindra har idag fått sällskap av Alfa i en ny gräshage och det kändes jättefin att hon fick sällskap igen! Hon är ju väldigt ranglåg och nosade försiktigt på Alfa en gång och A hytte lite med ett bakben och Tindra backade av direkt och gick iväg och käkade ca 10 m bort.

De hälsade lite mera en stund senare (då jag red på ovalen, som ligger bredvid hagen), men inte ett pip har yttrats
Tindras sena han känts mycket bra de senaste veckorna (månaderna faktiskt) och hon är nästan helt och hållet i gång igen. Vi är fortfarande lite nojiga (känner på benet ofta) och skrittar alltid rejält länge innan hon får gör något annat, och det skadar ju aldrig!

Harry då?
Jo, vår lilla dvärgschnauzer är nu 3,5 månader och ett ofantligt charmtroll!
Han “jobbar heltid” med mig, vilket innebär att han är med mig hela dagarna på vad det nu är jag gör. En valp sover ju väldigt mycket och det gör han tryggt i sin bilbur. Där emellan tar vi rast- och lekpauser och hälsar lite på hästarna, charmar alla i hans omgivning och tränar lite grundsaker.
Igår var sista gången på valpkursen vi gått på underbart proffsiga Hundläroverket och lilla rektorn (som vi kallar honom, så schnauzrar ser ut som små farbröder – eller rektorer) excellerar i alla övningar och har charmat brallorna av alla, inklusive läraren!
I höst blir det vardagslydnad!

14veckor.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Glad Midsommar på er där ute!

Tags: , , ,

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.