Handhästat

Idag hade jag Tindra på min lott, inget jag klagar över alls!
Vädret var underbart och jag tog Furða i ett snöre bredvid och red ut. Hästarna var pigga och fina och under en längre skritt efter en härlig galopp ringde jag Pelle och bad honom ta med kameran och komma och fota lite.
Sagt och gjort! medan Jag väntade på Pelle red jag upp till Jill och hälsade på och hästarna fick lite morötter (det är resterna av dom som syns i Tindras mungipa på en del bilder).

Låter bilderna tala (klickbara as usual):

handhast40.JPG

handhast41.JPG

handhast18.JPG

handhast11.JPGDet känns alltid så tryggt att sitta på Tindra! Hon lotsar fram allt och är trygg, men ändå pigg och fin och framför allt så ROLIG att rida!

handhast08.JPGskittar iväg

handhast06.JPGjag vid kliniken med pållarna

handhast03.JPG
Bästa Tindran!

handhast46.JPGVi töltar hemåt

Titta vad Pelle också träffade:

handhast34.JPG

Fin voffe som var med och tränade mattes travhäst 🙂

I övrig har jag idag även ridit Blá Nunna och fortsatt vårt arbete på bettlöst träns.
Nunna har en gammal tandskada som gör att hon skall jobbas så mycket som möjligt utan bett. Hon får ridas med rakt gummibett eller “skummgummibett” (hittade ingen bild på det), men helst på bettlöst av den här varianten:
bitless bridle
Bitless Bridle

Snedheter och svagheter tenderar att märkas tydligare på bettlöst och stång. Så även på Nunna. Att böja åt vänster resulterar lätt i ett lite “tiltat” huvud och ganska rejält häng i tygeln. Så i dagarna tre har Nunnas ägare och jag jobbat med att lösgöra  henne och idag var det betydligt bättre! Skönt att känna.
Sedan jobbade Eldraun och jag ute på vägarna. Vi jobbade med att kunna tölta långa sträckor. Den hästen har helt fantastiska rörelser!

Efter två lektioner ute i kylan åkte jag nästa direkt till gymmet och piskade mig själv med ett core-pass med joggning innan.
Core =kärna =mage och rygg. Och rumpa tyckte instruktören Cattis. Iiiik vad ont det gjorde i rumpa och höfter! “Kom igen då” peppade Cattis och jag morrade nått om att “kom tillbaka när DU ridit tre hästar varav två måste ridas helt med rumpan och magen…” *morr*
Men det är ju skönt efter!

Nu är det soffmys i väntan på Pelle, som jobbar kväll.
Imorgon är det massage i Tyresö för hela slanten!

Tags: , , , , , , , , ,

3 Responses to “Handhästat”

 1. Maddi says:

  Ser härligt ut! Jag har fegat och inte vågat galoppera när jag har handhästat. Skritt och tölt, sen törs jag inte mer.
  Jösses, vad gör jag om det blir race? 😛

  Ser ut som om ni hade jättemysigt! 😀

 2. Malin says:

  Tindra är så lydig och lättmanövrerad så det är en fröjd att handhästa med henne.
  Furda är också lätt att ta tag i och säga till. Vi raceade rätt mycket faktiskt 😉

 3. emmelie says:

  Fy sjutton vad härligt det ser ut! Handhäst är lite klurigt, särskilt om hästarna inte håller samma tempo, har jag märkt 😉 Men det är ganska trevligt att ha två med sig.

  Ha de bra!

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.