Det gick ju inte som på Strömsö det där *

Gårdagen var obra. Nästan lite från början. Var så trött så jag höll på att ramla i trappen på vägen ner till köket när jag klev upp 05.30.
Fick i mig kaffe och frukost och var någorlunda redig i huvudet när jag åkte till stallet. Allt var packat och klart i bilen och det var bara att haka på transporten, som precis fått ny el och nu lyser och blinkar så fint åt alla håll, packa en höpåse och lasta grabbarna.
Exakt och Brandi åkte med mig till Västergården, då den nya ovalbanan skulle invigas med tävling.
Jag har ju ridit på den några gånger för Helene och hela tiden oroat mig för hur mjuk den är. Hoppats på att den skulle hinna sätta sig. Den känns lite taskig mot hästarna att rida på.

När jag skulle lasta ur på Västergården (jag lastar ju i och ur mina två hästar själv jämt), så kastade sig Exakt plötsligt ut. Jag hann inte reagera (skulle lasta av Brandi). Exakts grimma gick av (precis som den skall, hellre grimman än hästen) och flög tillbaka och träffade mig i ansiktet.
Jag kände inte så mycket just då utan fångade in Brandi och band upp honom och då kände jag något i ögat. Kände efter med handen och oj, handen var helt blodig! Rejält.
Ett spänne på grimman hade spräckt mitt ögonbryn och det blödde rätt rejält. Med en servett ur bilen tryckt mot ögonbrynet traskade jag efter en showtravande Exakt och fångade snabbt in honom. Vilken tur att vi tränat lite på inkallning.
Gunilla A. som står på Västergården och också skulle tävla är läkare och hon tittade på mitt ögonbryn och konstaterade att det behöver inte sys och så tog hon två plåster och tejp och tejpade ihop det.
Jag såg mindre attraktiv än vanligt ut, men bättre det än blod överansiktet och smuts i såret:

Fil 2016-05-21 19 29 10

 

Jag grävde fram en keps ur bilden och hade den på mig så fort jag inte hade hjälmen och tog en alvedon, då det värkte lite.

Först ut var femgång med Brandi. Han kändes riktigt fin på framridningen och helt ok inne på banan. Vi hade bättre kontakt i tölt än tidigare och alla gångarter satt snyggt och fint. Tills passen.
Första försöket var han helt övertaggad och tog inte läggningen. När det blev för sent lättade jag och lät honom galoppera klart.
Andra och tredje försöket lade han sig lydigt i pass, men rollade och det kändes hur underlaget sööög kraften ur passen. Poängen var 5 – 5,5 på alla gångarter utom passen där den var mellan 0-2,0.
3,77 i slutpoäng, som resulterade i en 5:te placering (av 7). Så det var ju flera som det gick “sådär” för.
Red en stund senare fram Exakt för T3 och han kändes verkligen riktigt fin.
Men när vi kom in på banan…var det sååå tungt. För tungt, alldeles för tungt för Exakt, som är väldigt underlagskänslig. Satt och övervägde att bryta. Borde nog gjort det. Korta tölten gick ok, i steglängdsökningarna gick första ökningen ok, andra var på den ännu tyngre långsidan och där kom det för mycket grus i vägen för herr känsligs bakben och han slog upp i galopp.
Sista ökningen fick ok och i ökade tölten red jag ett mycket försiktigt tempo och verkligen höll igen och bara jobbade med att han inte skulle bli osäker på underlaget och hålla gångarten.
Vi slutade på 4,9 (5,2/ 4,7 / 4,8) och det gav en tredje plats i grenen. Tog aldrig domarkommentarerna så vad jag fick för de olika momenten vet jag inte.
Funderade lite och kände efter i magen.
Och gick sedan och strök Brandi från T7 och Exakt från V2 och åkte hem.
Jag kan inte med gott samvete rida mina hästar, speciellt Exakt som är så känslig för underlag, på en så mjuk bana.

Tävlingen var fint arrangerad och priserna var fina (fick en stavmixer och en mugg) och allt runt om funkade jättebra, och banan blir bra – den behöver bara sätta sig och prepareras bättre!

Åkte via apoteket i Västerhaninge och köpte sådana där strips som man kan klistra ihop sår med och när jag väl kommit hem tog jag av tejp och plåster och tvättade av såret. Det är ca 2 cm långt tvärs över ögonbrynet, nära näsroten.
Putsa, torka, tejpa och på ett ett skyddande plåster över stripsen.

Fil 2016-05-21 19 28 54
Nu ser det inte fullt så vådligt ut

Resten av lördagen gick åt till lite handlande, en rejäl tupplur (trött såå det heter duga) och hundpromenad samt god middag och bra film (Suffragets).

Idag, söndag, är jag helt ledig och har sovit, varit på IKEA, hundpromenenerat och röjt hemma.
Sådana dagar behövs också, även om jag älskar mitt jobb!

************

* Strömsö är ett finlandssvenskt “Äntligen Hemma”-aktigt program, som även sänds på SVT.
På Strömsö/i programmet går allting, alltid perfekt och är myyysigt, fiiint och man får sådär häärlig kiva fiiilis (läs på finlandssvenska).
Det är ett vedertaget uttryck i Finland (även på finska) att “det inte helt går som på Strömsö” när något inte går helt som man tänkt sig.

 

Tags: , ,

2 Responses to “Det gick ju inte som på Strömsö det där *”

  1. Anna says:

    Jag hajar det inte riktigt.. På första bilden är plåstret på vänstra sidan, sett från min skärm.. Men på andra plåsterbilden är plåstret på högra sidan.. Alltså, flyttade skadan sig eller vad hände??

  2. MalinS says:

    Jag bara väntade på att någon skulle se det. Det är mobilkameran som spegelvänt den undre bilden. Det är vänster ögonbryn som är spräckt.

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.