Mot sommaren!

Helloes!
Sommarkänsla! I helgen som var var jag på Gotland och dömde Austurs vårtävling. Första gången jag dömer där. Tävlingen skulle först varit en uttagning till Lag-SM för ungdomar, men då de bestämde sig för att inte kvala något lag blev det istället en “vanlig” lokalklubbstävling, dock inofficiell.
Kom till Gotland fredag kväll och sov över hos vänner, som även lotsade mig till tävlingsplatsen (de skulle också tävla) på lördag morgon.
Händelserik tävling med rätt många som hoppade av banan/ snurrade runt på banan, några stegringar och bockningar och en skentur (allt slutade dock bra och ingen blev skadad).
Påfallande många red på stång, med varierande framgång.

Mysig lördagskväll med god grillmiddag och mycket snackande på fina Kauparve Islandshästar.
Och på söndag var det dags för FS.1 – alltså dressyr! Det var många år sedan jag dömde det, då det hålls väldigt sällan nu för tiden. Jag tävlade det en hel den med Litli-Prins och Freyr också.
Vi läste igenom programmen kvällen innan och även precis innan ekipagen skulle rida.
Det var 8 startade. Linn, den andra domaren (vi var endast två), är relativt nyutbildad och nu för tiden har man inte med dressyr på utbildningen ens, så hon hade aldrig dömt det förr, men hon är instruktör och ryttare och dömde med den äran (vi var väldigt eniga i poäng både på lördag och söndag). Dressyren dömde vi tillsammans, som en domare. Det känns som om ryttarna fick en rättvisare och korrektare bedömning så.
Efter dressyren var dagen avslutad, kl 12, men båten hem gick först 19.20 (fanns inte biljetter på den tidigare båten). Men jag hade fått en fråga om att hålla lektion för Gunilla med fina Jesus (jepp, han heter så).
Så Jag hoppade i Tigern och susade iväg till Gunillas helt underbara gård, på östra Gotland (om jag förstått det rätt, jag knapprade bara in en adress på gps:en):

Fil 2016-06-01 12 29 09

 

Där serverades jag fika, mumskaffe och gott snack och sen hämtades pålle i hagen.
Ridlektion i det gröna och sedan – ja sedan var det julafton för Malin.
Gunilla tog med mig på en tur i bil och lite till fots i Grogarnsbergets naturreservat, vilket hon bor precis bredvid.
Helt fantastiskt upplevelse. Jag är ju naturnörd och fullkomligen dödde av lycka!

Fil 2016-06-01 12 29 35
Svartvit för att det blir så vackert och dramatiskt! (Klicka för större!)

Fil 2016-06-01 12 30 06
Klippor, sol, blommor och hav (klicka för större!)

Efter ca en timme i reservatet begav jag mig mot Visby och kom fram dit så jag hade 45 min på mig innan jag skulle plocka upp Vera som åkte med mig till Sthlm.
Så en kort promenad i ett otroligt somrigt Visby.

Fil 2016-06-01 12 30 40
Syrénblom precis vid muren. Med filter.
(klicka för större!)

Båtresan hem var lång och satt mest och läste och snackade med Vera. Och önskade lite sömn, men i stolarna vi bokat var det rejält kallt, så vi hängde vi ett bord vid cafeterian.
Hemma vid 23.30 och dunsade rätt snabbt i säng.

Denna vecka är det avslutning på ridskolan på Fors och så ridning av Brandi och Exakt.
Igår kväll höll jag den sista av en serie på tre clinics/föreläsningar för Mökkur Ryttarsällskap. Den första delen var rent teoretisk och då pratade vi om takt och fotförflyttning i de olika gångarterna, tittade på videoklipp och bilder.
Andra tillfället hade vi ridande ekipage med och tittade på form och arbete i tölt och trav och gjorde även lite galopparbete. Samt pratade och tittade lite på grundtölt.
Och igår var det dags för arbete i tölt och flygande pass.
Camilla Vinberg och Hamingja från Drakboda (e: Hrannar frá Svada Kol-Kir), Tindra Westman och Bliki från Tjusta (e: Askur från Håkansgården), Cecilia Lundberg och Vitnir från Fors Gård (e: Mökkur frá Varmalaek) och Simlir från Fors (e: Ylur frá Vatnsholti) och så jag på Váli vom den Krähenweide (Vidir vom den Krähenweide).
Cissi och Simlir visade fint hur vi jobbat med att töltsätta en häst som inte har någon tölt naturligt utan verkligen behövde lära sig ett nytt rörelsemönster steg för steg.
Sedan var det lite passläggningar på ovalen och teori runt hur man lägger pass och avslutningsvis red vi pass på vägen. Skitrolig och lyckad kväll!
Tack alla som kommit vid dessa tillfällen!

Imorgon är det sista ridskolekvällen för terminen och på fredag åker Britta och jag till Sandviken och tävlar.

Tags: , , ,

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.