Helene-tränad

Igår var det dags för Helene-träning igen!
Med mig hade jag Brandi och Exakt och jag är så himla glad och nöjd! Hur ofta på en kurs där man har med sig två hästar går samtliga ridpass riktigt bra? Jag är verkligen jättenöjd med bägge passen på bägge hästarna!
Brandi fick börja jobba med att komma UPP med manke och bokar mera och inte bara vara rund utan även komma upp och fram! Helene provade honom en stund (hon har inte suttit på honom mera än en liten stund första gången vi sågs i februari) och berömde väldigt mycket hur stor skillnad det var på honom. Jättekul att höra och att faktiskt se honom riden ordentligt.
Många övergångar första passet och även lite fokus på bättre schwung i traven.
Andra passet var vi på ovalen på Västergården.
Det är där vi skall tävla nästa helg. Ovalbanan är nyanlagd och tyvärr väldigt tung, trots att de vattnat och saltat och vältat (tror jag?) den. Speciellt den bortre långsidan var riktigt tung. Får se hur det är nästa helg.
Även på ovalen fick Brandi fokusera på att hålla eftergiften och inte bara försöka skjuta iväg och hänga sig i handen. Och han mjuknade så fint och var faktiskt riktigt fin (inte bara taktren och mjuk utan till och med lite fin, med lite aktion) i tölten. Han vänster galopp är den svagare och efter töltarbetet i vänster där han lossnade fint blev både traven och galoppen bättre. Galoppen var klart mjukare och rundare och för (nästan) första gången kändes han helt lös i halsen i vänster galopp och gick att runda i kurvorna.
I höger varv, som är vårt tävlingsvarv var det en del jobb med att få honom jämn och eftergiven, men ändå energisk i tölten. Traven och galoppen var jättetrevliga.
Exakt jobbade toppen första passet inne i ridhuset och vi fick jobba med lite olika tempon i tölt och med att förstora och förminska volten i galopp.
På eftermiddagen gick han också ett pass på ovalen, som gick sååå mycket bättre än förra gången!
Att det var tung påverkade honom rätt mycket. I slutet kände jag den välbekanta känslan av sladdriga, trött bakben och vi avrundade ganska raskt då.
Fick mycket beröm för våra övergångar mellan gångarterna och för traven och galoppen. Jobbet med att får skritten att bli avspänd på ovalen fortskrider, men blev bättre.
Tölten varierade mellan ok, lite styv, och jättefin. Jag måste ha tålamodet att rida igenom honom när han spänner sig och kortar halsen på banan.

Tvärnöjd åkte jag hem och släppte ut grabbarna på lösdriften och åkte hem till god middag, lite bubbel och soffslapp!
Nu skall jag om några minuter sätta mig i bilen och åka till Bromma för vidare avfärd till Umeå och kurs hela helgen! Yay! Jag har saknat det gänget!

Ha en fin helg!

Tags: , , ,

Leave a Reply

*