Friska tag

Fart på MalinS Islandshästar nu minsann!
Förutom Exakt, som är igång igen och jobbar tillbaka mera styrka, Brandi och Tindra så har vi ju Váli och Vísir som är lite i kulisserna på så vis att Britta mest jobbar dom själv, men ibland rider jag igenom dom och känner av (samt att jag ser dom på lektioner).
Idag började även Hrekkur från Kimstalund i skola här. En femårig femgångsvalack med mycket rörelser och gång, men lite svag kroppsuppfattning och balans. Jättesöt och väldigt fin, men måste hitta sin balans för att komma vidare!
Aldinrós, som jag skrev om i förra inlägget, är kvar och nu har vi gjort vårt återbesök på Evidensia. Vi använde Lameness Locator, en liten grej, som man fäster på ett hätta mellan hästens öron, mitt på korset och på ett ben som kan avläsa hur regelbundet (alt oreglebundet) hästen sätter ner sina ben och hjälpa till att hitta hälta, när den är lite diffus.

https://vimeo.com/143652648

Aldinrós skötte sig fint och efter lite bedövningar och en hel del longerande och springande i gången är hon nu behandlad i höger bakknä och höger hovled fram.
Hon har fått metacam och promenerats dagligen och idag fick hon på sig skor och brodd (kyla och halka attackerade i helgen) och imorgon skall jag börja jobba henne uppsuttet.
Ja, så ni förstår vad jag gör mest hela dagarna: rider, tömkör och promenerar. Samt fodrar, mockar, packar höpåsar och traskar fram och tillbaka mellan hagar och sadelkammare.
Not too bad. Speciellt i uppehållsväder.

Igår (söndag) dömde jag dessutom MöRS höstlätta på Fors Gård. Många anmälningar (90 starter från början!), men en del strykningar (säkert pga halka och kyla) gjorde det i alla fall hanterbart i storlek.
Inte varje dag man som domare för döma Mökkur frá Varmalæk förresten.
Underbara, fina kung Mökkur, snart 31 år, tävlade T8 med Ylvas barnbarn Alicia, 9 år.
Farbror är lite stel och även lite pigg, men tuffade på så fint och Alicia sitter mjukt och prydligt där och följer med. en 3:e placering töltade de sig till och det var nog rätt många blanka ögon som tittade på gammelgubben som verkligen levde upp när han kom in i ridhuset och hörde musiken och såg publiken!

Tags: , , ,

One Response to “Friska tag”

  1. […] kan man läsa om man vill ha det från […]

Leave a Reply

*