Skåne blows…

(Skrev det här inlägget i lördags kväll på Ängshyddan i Yngsjö, Skåne. mend et gick inte att publicera av någon orsak, så jag gör det nu, då jag är hemma igen…)

…nej det gör Skåne såklart inte! Men det blååååser enormt mycket här, eller i alla fall i mitten av Margaretehofs ovalbana. Där blåser det ohämmat hela tiden, non-stop. Både igår och idag dessutom saltat med lute regnskurar.

Men jag skall inte klaga. Jag är här och dömer SSM (Sydsvenska Mästerskapen). Vi bor på ett helt underbart mysigt och fint Bed&Breakfast (Ängshyddan) och får härlig hotellfrukost. Fredagskvällens middag här var också helt fantastisk. 

Ekipagen har varit fina och kämpat väl i blåst och regn och idag livades stämningen upp extra av att herr från Lönneberga fick oss att vakna rejält med en livlig inridning på sitt F1-program (hans matte var väl mindre imponerad av det påhittet) och sedan gick strömmen, inte bara på anläggningen utan i hela Everöd, under V2 (typiskt nog en gren med flera ryttare på banan). Men det löste sig med förenade krafter. Dagarna blir rätt långa och jag hoppas verkligen alla ekipage har fått rättvisa poäng, då man till slut är så urblåst i hjärnan så man knappt vet vad vare sig man själv, en gångart eller färger heter. Och trots det är det ju så kul att döma! Så fort ett riktigt fint ekipage äntrar banan och flyger fram så glöms all blåst och regn bort och livet (eller i alla fall jag) ler!

En jätteeloge till alla funktionärer också, som skriver kommentarer, räknar, öppnar grindar och står i kafeterior. Vilka människor vi har i vår värld!

Och det nästan bästa av allt: jag blir så inspirerad och ridsugen av att döma! Nu vill jag hem och rida mina fina hästar! 

Men först skall ajg sova så jag orkar hålla reda på ekipagen och poängen i morgondagens finaler!

Natti på er! 

(Exakt och jag på Sundbyholm förra helgen, tack Britta för bilden!)

One Response to “Skåne blows…”

  1. Sara says:

    Längesen jag önskade ett inlägg så tänkte att det var dags nu! =D

    Kan du inte skriva om dom här (5?) märkena som man tar på islandshäst? Vad är det för något? Vad gör man? Och varför ska man ta dom?

    Läste för övrigt om islandshäststävlingarna och alla olika klasser på hemsidan, mycket bra! Nu är jag lite klokare=)

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.