Påsk”ledigt”

Påskvecka har det varit. Lektioner, lektoner, lktioner för mig. Vilket är trevligt!
Speciellt som vädret varit väldigt skönt. Till och med valackernas hage har börja torka upp.
Brandi är skodd den här veckan och efter de senste två gångerna då vi valt att ge honom Domosedan så han slappnar av och står still så tog vi nu och skodde honom fram på tisdag med en dos Ventraquil innan (som bara är milt lugnande) och på torsdag skoddes han bak utan något lugnande alls. Vilket gick utmärkt.
Han är som mor sin, gillar inte att stå fast och blir lätt uttråkad.
Nästa gång tar vi honom på samma sätt, halva pålle per gång (stor fördel när hovslagaren bor nästan granne med stallet!), och utan något lugnande alls.
Brandi har för övrigt mest vilat den här veckan då jag inte vill att han skall få overload på hårddisken.
Måndag red jag 15 min på volten och gjorde några små, lätt grundövningar och torsdag red jag ut en liten snabb sväng och red egentligen bara fram och lät honom flyta mellan gångarterna ganska fritt.
Exakt har också fått en relativt lugn vecka, med ett lösgörande ridpass på volten i måndags, en lite längre (och mycket trevlig!) uteritt på onsdag och en vända på vattenbandet på Karlslund i torsdags.
Och i eftermiddag packar jag in bägge grabbarna i transporten och åker till Skebokvarn och rider kurs för mäster Atli söndag-måndag!
Brandi får gå ett pass per dag då det lär vara mycket nog för honom att åka lite längre och “sova borta hemifrån” (första gången!) och Exakt får gå lite mera.
Vad kul det skall bli att träffa gamla och nya bekantskaper, äta gott (alltid bra mat på Furulandet!) och så klart lektioner för Atli!Dessutom är väderprognosen väldigt trevlig!

Tags: , , ,

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.