Söndagssnack

Hej på er!
Vad roligt att så många verkar uppskatta anteckningarna från FEIF-seminariet! Det kommer mera från lektionerna på seminariet, men det är lite svårt att få struktur och få ihop mina lite röriga anteckningar med personliga reflektioner till en flytande text.
Så det kommer när det kommer. Hav tålamod, mina vänner.

Veckan som gått har varit relativt lugn.
Den vanliga ridskolan på Fors måndag och torsdag, lite privatlektioner onsdag och fredag och på tisdag körde jag Vísir på återbesök på Strömsholm för ögonskadan. Ja, såret på hornhinnan som han ådrog sig i början på augusti. Förmodligen genom att få en pinne i ögat när han rullat, en spark vid lek eller råkat peta sig själv i ögat med hoven då det varit mycket broms och mygg.
Veterinären hade, då han var där på återbesök förra veckan, tagit ett prov på skrap från hornhinnan och hittat spår av “a very rare kind of fungus”.
Jaha ja, svamp i ögat alltså? Och väldig ovanlig dessutom. Såklart liksom.
Vackre brun fick stanna kvar på Strömsholm två dagar för att en annan ögonspecialist skulle titta i ögat och kom hem igen på torsdag kväll.
Nu får han gå i flocken och är utan mediciner. Han skall han ridas igång och har nästa återbesök i oktober. Ögat ser väldigt fint ut, i alla fall.
När jag ändå hade transporten på bilen i tisdags passade jag på att lastträna Brandi. Han har ju åkt transport flera gånger till och från unghästbeten, men alltid lös i en helt tömd transport hittills. I våras testad vi lasta båda unghästarna med mellanvägg och allt och körde ett varv runt ridbanan och lastade ur, vilket gick jättefint. Men då var vi ju flera och när B tvekade på att gå på så var någon bakom och uppmuntrade.
Nu var jag helt själv så jag var förberedd på att det kunde ta lite tid. Bunkrade upp med godis i fickan och tålamod i sinnet.
Och Brandi traskade glatt rakt på upp för den lite knarrande rampen och verkade bli glatt överraskad av godiset han fick inne i transporten. Vi backade halvvägs ut och så in igen. Och ut och traska runt lite och så in igen på andra sidan mellanväggen.
Jaha. Tog max 7 minuter med den trä ingen.
Men avspänt och skönt att känna att det gick bra!
Red lillen torsdag och fredag och nu skall han stå någon vecka då han känns lite trött och påverkad av pälssättning.

Helgen har spenderats på Skogsäng med arbetshelg. Vindskydden är ommålade, volten ytterligare ett steg mot helrenovering och bokstäverna är äntligen uppe igen. Sjukhagen/gästhagen är färdig och en av de stora sommarhagarna nästan helt färdigmockad. Och vi är glada och fulla med fikabröd och småsnack.

Idag joggade jag 6 km på 40 min och sprang precis hela tiden, bröt inte för att gå en enda gång. Det är första gången jag orkar det! Stort för mig!
Eller stooort kanske det inte är, men jag är väldigt nöjd med mig själv!

Tags: , ,

Leave a Reply

*