Hemmasemester

Hemma igen!
Reste över pölen söndagkväll med Viking Grace. Som ju lätt är finaste Vikingbåten att åka till Åbo med (inte åkt Cinderella till Åland, men hört att den också är fin)! Stor skillnad från Marinella, Amorella och allt vad de nu heter.
Att resa ensam är ju per definition rätt boring, men jag beslöt mig att strunta i det och inte bara gå och äta och sedan läsa och sova.
Så jag struntade i att äta (precis innan jag åkte från Västanfjärd hade vi ätit en underbar middag, så hungersdelen av behovstrappan var täckt), och lade ungefär samma pengar på att gå på det fina SPA:et!
Och SPA-delen på Viking Grace är helt underbar. Ny, fräsch och bara jättefin helt enkelt! Skön handduk och badrock ingår och jag hyrde en baddräkt, då mina grejer låg nerpackade i bilen och det gick på 257 kr (alltså inträde + baddräkt).
Fräscha duschar, där det stod lyxigt shampoo, balsam och duschtvål och en bastu. Ute i själva SPA-delen var det två stora jacuzzin med utsikt genom panoramafönster mot Östersjön (såklart).

Jacuzzi-poolerna (bild från Vikingline.se)

En riktigt cool grej de hade var det som heter Snow Cave!
Ett litet rum med stenväggar (lite räfflade så det ser ut som typ svart tegel) där det är -2 grader och det blåste in fuktig luft som bildade snö. et lätt litet snöfall och snö på väggarna. Kallt, så klart (det är ju lite av idén) och så blir man ju som ett barn med snö. Det var så man kunde ta av det från väggen och göra en snöboll – en riktig en – och kasta. Riktigt häftigt och när man kan gå direkt därifrån till en ångbastu eller en 40-gradig jacuzzi gjorde ju inte kylan nått.
Jag låg i jacuzzin och tittade på skärgården som passerade och efter lite bastande så köpte jag ett glas cava och satte mig i en mysig soffgrupp och läste en stund.
Var väl i SPA:et ca 1,5 tim och hann fina med en vända i Taxfree-shoppen efter det.
Hytterna är också betydligt bättre på Grace än på de andra båtarna, sängarna skönare och kuddarna bättre.
Jaja, trevlig resa blev det helt enkelt och Harrys glädje var enorm när jag kom hem!

Här hemma har jag mest…slappat.
Städat, tvättat, plockat – ja ni vet det vanliga. I måndags när jag kommit hem åkte jag via stallet och hämtade sadel och träns och sedan till Karlslund och red Brandi och Exakt (avtalat om de innan så inte vattentränat den dagen).
När hästar vattentränat såpass intensivt som det blir när de bor där tre veckor så blir de starka, men också lite korta i musklerna (vilket är helt naturligt) och de behöver lösgöras lite och det tar ofta några gånger innan de hittar tillbaka till “ridbalans”. Inte så att de känns styva och stela, utan bara att de känns att de behöver lösgöras lite och hitta balansen lite. Bägge fick ett rät lugnt joggpass på ridbanan med mycket övergångar.

Imorgon åker jag och hämtar grabbarna tidigt på morgonen och åker till Sundbyholm och tränar på banan för Atli. Få se hur det känns.
Roligt skall det bli i alla fall.
I övrigt är jag ledig veckan ut. Eller till fredag faktiskt.
Börjar jobba den 1/8 – med en kurs för fina gänget i Umeå!

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.