Semestrande MalinS

Först och främst:
Jag lovar att återkomma med utlovad filmning av ryggstretchning!

Just nu är hästen på Karlslund och jag i Finland, så det får bli vid tillfälle.

Här på Bergdal lever livet sin gilla gång. Jag är i typiskt semester-mode: sover länge, läser massor och tittar på Netflix-serie. Och så cyklar och joggar jag. Först mitt korsbandslösa knä och sedan min hälsporre-fötter har i varsin tur hindrat löpträningen. Cykling har gått bra och, men inte jogg/löpning. Och jag börjar tröttna på att cykla, jag vill springa!
Knäet har jag inga som helt problem med, det känner jag inte av tänker inte på mera än att jag är lite försiktig med när jag går i ojämn terräng eller skall kliva/hoppa ner från något högt.
Nu har jag varit ute på tre joggingturer på mellan 5-6 km och till min enorma lycka så har min fötter inte smärtat varken efteråt eller nästa dag. Det är 1,5 ÅR sedan jag kunde stiga upp ur sängen på morgonen och bara gå direkt utan att halta, ha jätteont och ibland direkt behöva stöda mig mot något för att kunna ta mig fram. Såååå skönt!
Gissa om jag stretchar omsorgsfullt nu!

IMG_9210

En av sommarens alla ljuvliga mozzarellasallader

I måndags fyllde jag år, hela 36 sådana, och vi hade vår traditionsenliga fisksoppsfest här. Fisksoppa, vin, mycket prat om ditt och datt och marängtårta med kaffesmak till efterrätt – godare att äta än den var vacker att titta på. Fick fin skumpa och pengar till bra löpskor samt en vacker sjal och en rolig temugg. Och en väldig massa grattishälsningar på sociala medier (ca 400 st!), telefon och sms. Tack, tack , tack!

Så här sött var in plats vid frukostbordet arrangerad på min födelsedag!

Vi har även gjort en utflykt till Själö, som ligger utanför Nagu, som var ett Spetälskesjukhus (lepra-) från 1619- 1785 och sedan som mentalsjukhus fram till 1962 (senare delen som mentalsjukhus för kvinnor).
Då lepra tidigare var en sjukdom som inte gick att bota (de går det idag) så skapades ofta kolonier ute på öar där de infekterade fick leva och dö. Länge fanns ingen sjukvård utan bara en präst.
Intressant besök med en mycket bra guide, samt även en otroligt vacker träkyrka från 1730-talet, som bör vara lätt unik, då den aldrig brunnit.

IMG_9232

IMG_9235
Kyrkan inuti – omålat trä och mycket vacker!

IMG_9267
Blommor i sakristians fönster

Det enda hästiga jag gjort denna vecka är att direkt från båten då jag kom till Finland, åka och ta en morgonfika med Nona, som äger min gamla Gná. Dock inte i stallet, utan hemma hos henne, men jag fick se bilder på Gnun och vi pratade mycket häst. Och så här om dagen var jag och hälsade på Johanna, som är en gammal vän och elev och som även ägde Tindras mamma Sesselja i många år. Hon driver en liten verksamhet med främst ridskola/hästis och vi tittade på några av hennes hästar och nördade ihop på rörelser/hältor (tyvärr var en av hästarna halt) och behandlingar, träning, rehab och ja…sånt där som jag jobbar med.
Mycket trevligt att ses och nörda ihop!

Nu skall mamma och jag ta bilen upp till Kimito (ca 2 mil härifrån) och handla lite av det som inte finns i byn. Och semestra.
Ha det fint i sommar…ja om inte värmen så i alla fall inte kylan (om man jämför med vintern…)!
Hejs Svejs!

D0633391-6C1B-4D82-8424-E8C21DCE892E
En av byns många sötvattenfyllda gamla kalk/malmgruvor.

Tags: , , ,

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.