Kollat in mina kusar

Igår var jag på Karlslund och checkade in mina/Brittas pållar!
Brandi börjar bli så himla fin och stark! Ancan har berömt honom hela tiden, men nu börjar han närma sig travarna som är starthästar i styrka!
(för de nördar som vet hur vattenbandsträning ser ut så går Brandi nu 30 min och som max i 12 graders backe  – 15 grader är max – i 5,4 km/tim. Han väljer till stor del själv att gå längst fram på bandet där backen är som brantast)
Skall bli mycket intressant att känna på hur han är att rida efter de här veckorna!
Exakt har ju inte gått på vattenträning regelbundet sedan i september, då han var på Karlslund medan vi var i New York, och så en gång i juni, då jag ville kolla upp honom innan vi lämnade honom där på träning.
Han får mycket beröm för att han blivit bitigare och starkare sedan förra året, men går inte i närheten av så tuffa pass som Brandi gör.
Exakt är ganska överrörlig (som många islandshästar) och det ger honom lät spänningar i länden och runt bakknäna då han måste spänna musklerna där för att stabilisera sig vid rörelse. Det gör att jag är väldigt noga med att stretcha speciellt hans rygg, (med en hovkrats under magen och hovkratsar i korsmuskulaturen, bredvid svansen ungefär. Är ni intresserade kan jag filma det) före och efter jobb med honom.
Ancan behandlar honom med UL innan han jobbar på bandet för att musklerna skall vara helt avslappnade innan träningen och han ser väldigt bra och jämn ut och lyfter ryggen finfint!

BrandiKarlslundjuli15_1

BrandiKarlslundjulli15_2
Brandi på bandet i sin jättebacke.

Det var skönt att hänga på Karlslund utan att ha bråttom därifrån och hinna sitta och ta några koppar kaffe och snacka med Ancan och fnula runt olika hästar och problematik utan stress.
Idag har jag gjort mitt sista lilla avbrott (tror jag) i semestern och varit på Evisdensia Stav med en kund vars lilla, unga häst har ont i ryggen och är himmelens spänd vid ridning. Intressant utredning och jag tror vi kom nått på spåren där. Vi ser i augusti hur det utvecklat sig.

Imorgon kväll åker jag över till semesterparadiset Bergdal och andas uuuut!

Tags: , , ,

One Response to “Kollat in mina kusar”

  1. Jajemen! Det vill vi se. Och en ganska precis förklaring av var man petar med hovkratsen vore finemang.

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.