Årsredovisning 2014

Precis då jag sitter här och skriver att jag inte har blogginspiration så läser jag Elinors inlägg på Raggsockorna om hennes år och blir vips lite inspirerad. Ba så där ba!
Så jag snor idén och gör typ likadant:

(Vill man läsa mera så finns det ju arkiv att klicka på i högermenyn av bloggens startsida!)

Januari: Det var grått och lerigt och mera lerigt. Satte igång Exakt, som flyttade till mig i november året innan. Jag var på domarseminariet på Strömsholm, som dominerades av genomgång och diskussioner runt den nya domarhandledningen.
Jag, Pelle och min syster Pia åkte till Rom och överraskade min mor, som fyllde 70 år och inte skulle fira och därför drog till Rom med en väninna. Snacka om överraskad mor! Tror aldrig jag sett någon så överraskad som henne när vi knackade på rumsdörren med champagne i handen och ropade “surpriiise” när hon öppnade!

20140127-174934.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Tog den här bilden av den berömda trappan i Vatikanmuséet (*stolt*)

Februari: var uppe i Umeå och undervisade, köpte en ny sadel (Draupnir), som passar både Tindra och Brandi. Jag deltar i Tölt in Harmony-dagen (och blir godkänd TiH-instruktör nivå 1).
Jag och Malin Stang åker ner till Östergötland (eller var det ännu längre ner?) och red Tölt in Harmony-kurs för Trausti Thór G. på Exakt och Assa. Lång körning, men intressant kurs.
Började åka till Karlslunds Gård regelbundet med Brandi och Exakt på vattenbandsträning.

traustikurs1

Mars: Skadar knäet då Exakt blir rädd och kastar sig iväg i grimskaftet och jag inte slpper utan följer med utan att flytta fötterna.
Är på ovalbaneträningar med Exakt och Brandi, samt vattenbandsträningar med de samma. Exakt och jag rider även för Atli.
Exakt och jag debuterar på tävlingsbanan i T8 och V2 med poäng över 5 i bägge och har framförallt kul ihop.

IMG_1630
Exakt och jag på Ensta på träning

IMG_5263
Exakt och jag tävlar på Örnäs.

April: Hästarna jobbar på Karlslund en dag i veckan, vi blir starkare och Exakt och jag lär känna varandra bättre. Lite mera ovalbaneträning, den här gången på Häringe.
Påsken spenderar jag med att rida Atli-kurs och har för första gången med mig Brandi, som inte helt sköter sig ypperligt, men har väldigt kul!
Är i Umeå igen och har en mycket rolig kurs som inkluderar passridning i solen.

IMG_2752
Brandi på ovalbanan

Maj: Börjar månaden med att tävla Brandi för första gången på Strömsholm. Vi går till final och kommer 3:a i V5 med en poäng strax under 5. Är mycket nöjd med hur positiv han känns och hur kul vi har. Med är också Exakt, som inte har sin bästa dag. Vi kommer 3:a i T5 (en gren vi inte alls är klara för) och vi kallar det träning helt enkelt.
Det här inlägget om hästens biomekanik blir mycket läst och gillat (en tackar så gott för berömmet).
Jag skadar knäet igen och det redan skadade främre korsbandet går av. Obeskrivlig smärta, ilska och besvikelse.
Tävlar dagen efter trots det och gör personbästa med Exakt i V2 på 5,53. Tävlar även femgång på Váli, vilket går helt ok.
Dömer Stormurs Nationella tävling på Toftinge och tävlar Exakt och Váli på Gydas vårtävling med en 2:a plats i V2

IMG_6243
Brandi på sin första prisutdelning

Juni: Börjar månaden med en käck matförgiftning efter ett lunchbesök på Nancy´s fresh food (not so fresh if you ask me) och det tar 4 dagar att fungera igen. Rekommenderas inte!
Tävlar Brandi och Exakt på Stormurs vårtävling med bra resultat (för Exakts del. Brandi sköter sig fint med en 3:e plac i T8 för unghästar).
Jag påbörjar rehabiliteringen av mitt jävla knä (som det nu heter) och cyklar massor.

IMG_3044

Juli: Semestermånaden börjar med en mini-semester i Göteborg där Pelle och jag äter skaldjursplatå, går på Liseberg och åker Helix, ser på jagaren Småland och har det allmänt mysigt.
Tindra passar på att få en rejäl skada på hasspetsen och får penicillin i 10 dagar och läker fint sedan.
Hemma i några dagar och rider och sedan bär det av till Finland och älskade Bergdal! Exakt och Vísir bor på Karlslund och vattentränar medan jag är borta.
Börjar Finlands-semestern med att avra brudtärna på min bästa väns bröllop – åh, vad vackert det var!

Där cyklar jag massor (30 mil under juli månad), läser massor, sover massor och badar bastu i moderata mängder. Och dricker vin. Och så cyklar jag lite till.
Foten gör ont (hälsporre som började i februari…), men knäet blir starkare.

Exakt och jag leker utan träns

IMG_8066-small
Brandi utvecklas


Vyer under en cykeltur


Jag i Dalsbruk

Augusti: Semestern tar slut och hästarna kommer hem från Karlslund, ridskolan fortsätter och jag är i Umeå i dagarna tre och håller kurs för underbara gänget. Rider kurs för Atli med Exakt och Brandi och så fyller maken 40 och firas med stor och underbart rolig fest!


Jills söta myskanka med sin ellingar

September: Månaden domineras av vår resa till New York, som Pelle fick av mig (med benägen hjälp av mamma och ett helt gäng vänner!) i 40-årspresent! Underbar resa till en underbar stad som gav mersmak!
Brandi och Exakt bor på Karlslund medan jag är borta och jobbar på styrkan.
I övrigt är det ridning, lektioner och i slutet av september håller jag min första renodlade TiH-kurs på Vädersjö Gård.

IMG_2344.JPG

9/11 Memorial


Brooklyn Bridge i motljus (photo by: ME *humblebrag*)

Oktober: Vi flyttar från älskade Skogsäng, som läggs ner, till Gårdslöt i Stav med 6 hästar och flyttar ligghallar (galet tungt!). Det är tungt både fysiskt och psykiskt då vi trivts så otroligt bra på Skogsäng. Vi rider Atli-kurs igen.
Är hundvakt åt först 30 kg schäfer (Ada) och sedan 5 kg minischnauzer (Mini). Är uppe i Umeå och håller kurs och min älskade Tindra blir halt. OCH skaffar sig en senskada efter ett älgbesök i hagen.
Ledsamt och tråkigt.


Mini med boll i mun och bus i blick


Brandi i stallet på Gårdslöt

November: Tindra promeneras och har återbesök på Evidensia. Hältan bak bra, men senan oförändrad. Mera promenader.
Rider Atlikurs och tränar hästar och håller lektioner. Svår över leran. Åker till Umeå för sista gången det här året. Visir får rejäl kolik och är tre dagar på klinik, men tillfrisknar tack och lov!


Linda och “Bullen”, och alla de andra eleverna, lyser upp i novembermörkret

December: Tindra promeneras och tömkörs 2ggr/dag. I mitten av december konstateras senan så pass mycket bättre att vi (jag och Erica) börjar skritta henne från ryggen varann dag.
Brandi är halt en liten sväng då han stukat sig vid bockande (lös) på ridbanan, men är helt bra efter 5 dagar i sjukhage. Kylan kommer äntligen mot slutet av månaden och den senaste veckan har bjudit på strålande väder och underbara ridturer längs med fältet för mig och min syster och mycket motion för hennes hund!


Pias hund Tinka fångar sork till frukost


Julaftonsritt med syster och hund


Brandi (t.v.) och Vísir mysbusar i solen på lösdriften

*******************

Oj, vad långt inlägget blev!
Men det var roligt att läsa igenom ett års “dagbok” själv också! Ett rätt långt, omväxlande och lärorikt år har det varit!
Medgångar och motgångar. Underbara hästar och hemska knäskador. Goda vänner och lera från helvetet. Stora förändringar och nya tider!

Hur som helst!
Ett riktigt riktigt GOTT NYTT ÅR på er där ute!
Hoppas vi ses, hörs, fejsbuckas eller bara förjer varandras liv på bloggar även nästa år!

 

Tags: , , ,

One Response to “Årsredovisning 2014”

  1. Men ahahahahaha! Tänkte att nu har det nog slagit runt när jag läste ordet årsredovisning. Men vilken redovisning! Kul! Älskar filmen där du och någon av hästarna leker utan träns. Ser livsfarligt (näej, du ser så lugn ut) ut och kul. Roligt inlägg!

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.