Det är mycket nu!

Mycket att stå i, mycket jobb (yay!), många hästar och så det där som kallas livet som man skall hinna med där emellan.
Suck. Eller nej, inte suck så – men emellanåt blir jag lite matt.
För jag vill ju! Vill vara involverad, älskar när det händer mycket. Och då är det lätt att säga “ja, för fasen – det bokar vi, det fixar jag, det löser vi”. Och sen tittar jag i almanackan i början av veckan och inser att jag jobbat tidig morgon till sen kväll hur många dagar som helst på raken och gör det även måndag-fredag denna vecka.
Samt har en man som jag ju gärna träffar någon gång ibland, och skall vara hundvakt nästa vecka, och har egen (-na) hästar att rida och träna.

Helgen har inneburit kurshållande i Umeå. Sista kursen för året då vi huserat utomhus däruppe i norr. Nästa gång i november är det ridhus igen. Underbart kul helg med ambitiösa elever. Kan inte nog understryka hur kul det är att få följa samma ekipage såhär länge och kunna ställa upp mål och se utvecklingen.
Helgen har gett många skratt, en sen kväll med många anekdoter från förr och diskussioner runt hältor, bakknän (dessa ständiga bakknän) och träning. Och även passridning på”svarta hingsten” (adrenalinkick!), längda överlinjer, höja graden av balans och nosa på mera samling. Skrölt, tölt, övergångar, passpänning – you name it! Vi nosade och lekte runt med det mesta den här helgen!
En ny bekantskap också i Ida och Bokki som jag verkligen hoppas jag får fortsätta följa i deras resa tillsammans!

Exakt känns som han tagit ett stort kliv framåt i sin utveckling! Han har varit så stadig och hittat en annan säkerhet och ett annat lugn i sig själv och i ridningen den senaste månaden.
Är så enormt glad över att få ha den här underbara hästen. Han är allt jag önskat och nu, med det “nya lugnet”, mer därtill!
Tindra jobbar ju främst med Erica. Senaste Atli-kursen var de med och det gick mycket bra! Hoppas verkligen hon får plats även på nästa kurs (novmber). Brandi har känts väldigt bra på G i sin utveckling och är ju en sån rolig häst att jobba med! Idag var det lite segt i både kropp och knopp, så det blev rätt mycket reaktionsträning i form av skritt-halt och ryggning-fram.
Han skulle egentligen skos i fredags, men då jag behövdes som ryttare för ridprov och spring-flicka vid böjprov på Evidensia-kliniken med en elevs häst så har jag bokat om skoningen till på torsdag denna vecka. Och idag såg jag att B blivit väldigt lång i framfötterna. Så nu tar vi det lite försiktigt tills han är skodd.
Fördelen med en 5-åring är ju att det inte gör nått om det står lite då och då!

I helgen so kommer flyttar vi dessutom från Skogsäng.
Otroligt tråkigt att flytta ifrån ett ställa jag trivts så otroligt bra på i 4 år, men det skall bli spännande att börja ett nytt kapitel på nya stället.
Som egentligen är ett gammalt ställe för mig.
Vi skall nämligen flytta till Gårdslöt i Stav (även kallat Lillstallet i Stav)! Där jag stått tidigare.
När jag köpte Tindra 2004 stod hon på Fors i några månader och sedan gick hon på sommarbete hos Rikke, som bodde vid det som då inte än var Skogsäng (så hon har alltså gått där en sommar innan Monica bodde där). När sommarbetet var över flyttade vi till min kompis Jills stal. Hon hade ett litet stall i Stav som hon hyrde av en man som heter Conny. Gården heter Gårdslöt, så vi kallade stallet det (så klart). Sedermera blev det så att Jill hade ansvaret för stallet och jag jobbade i det.
2,5 år huserade vi där tillsammans innan vi flyttade till Mulsta Gård 2006 och sedan 2010 till Skogsäng.
När vi nu flyttar skall vi ta med oss två ligghallar från Skogsäng. Jätteenkelt. Eller? Ingen aning. Men vi får se.
Arbetskläderna på och spänn musklerna. Och så så klart dags att börja packa ihop alla saker. OMG, det är inte helt lite det…
Kanske även skulle kolla igenom vad som kanske kan säljas..

Gården ligger mycket nära Evidensia-kliniken i Stav och ridvägarna är jättebra. Ridbana finns på skrittavstånd att hyra och det är 3,5 km hemifrån mig. Tror det här blir bra!
Vi “hittade” stallet genom Sara – som är en flitig läsare här på bloggen – och hyr stallet! Så när hon läste här att jag sökte någonstans att stå med mina hästar så kontaktade hon mig!

Well,well. Så är läget!
Nu är det ridskoledags på Fors!

Tags: , ,

2 Responses to “Det är mycket nu!”

  1. Sara says:

    Gårdslöt, jag hade ingen aning om att stallet hette något!? Ingen som har sagt något tidigare men det låter bra =)

    Apropå sälja saker, vi kanske borde styra upp en gårdsloppis?! =D
    Alla har vi förmodligen en hel drös med saker att sälja…

  2. MalinS says:

    Bra idé! Tömde garderoben idag och fyllde på går att sälja-högen!

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.