Mycket på G

tisdag och rätt lugnt efter den, som vanligt lite hysteriska och välfyllda måndagen som följer på en helg.
Helgen var en trevlig en, en ledig en för ovanlighetens skull.
Maken och jag var hundvakt åt vår “guddotter” Ada, en 4 månader gammal schäferflicka som ägs av Adina och Andresas.

ada4m

 

 

 

 

 

 

 

 
Söt som socker och ett riktigt litet energiknippe!

Det har inneburit en ganska så hemmaknuten helg med mycket promenader. På lördagen hade jag morgonfodringen i stallet oh P var med och Ada fick leka med Monicas hundar medan pållarna fick mat och jag fixade i stallet. Pelle var dessutom en ängel och fixade så elen på min transport funkar igen!
Söndagen var likaledes lugn och jag var till stallet utan bihang.
Nykur, Brandis brother-from-another-mother (bur same father), rider jag nu en period. Han är ju lika gammal som B och väldigt, väldigt kul!
Även han bär mitt uppfödarnamn “från Bergdal”, vilket inte gör mig till uppfödare, men jag är glad ändå – han är så fin!
Gångartsmässigt är Nykur den bättre av brorsorna! Och bitvis så otroligt lik sin mamma Kengála (vila i frid!) att jag blir helt tårögd! Vad underbar bra ändå att det finns en avkomma efter henne! Synd bara att det inte hann bli flera!
För att återgå till söndagen, så red jag Nykur och sedan ut en tur med Exakt – med Tindra och Erica som sällskap.
Exakt kändes löjligt bra  tänk när vi får upp den kontakten vi har hemma nu på banan! Wow, vilken härlig häst! Har lite smått börjat ha boots på 185 gr på honom då och då nu för att börja bygg upp lite mera aktion nu när han börjar kännas starkare och mera redo.

Måndagen var, som sagt lång.
var i stallet vid lite före 08 och tog in Exakt och traskade över till vår hovslagare, Helena, som bor på 20 minuters skrittavstånd. Väljer att gå bort till hennes stall då jag upplever både Exakt och Tindra lite lugnare på hennes stallgång, samt att jag underlättar för henne (måste vara rädd om bästa hovisen!). Nyskodd Exakt fick gå ut i hagen sedan och jag åkte iväg och red ut en sväng på þórsti (aka Totte), en mycket rolig och fin valack jag hjälper ägaren med en period.
Sedan tillbaka till Skogsäng för lektion med Britta och ridning av Váli – som känns väldigt fräsch för tillfället.
Hem för lite lunch/middag och sedan var det dags för ridskola på Fors. Hemma vid 22.
Znark.

Brandi har en liten vila för tillfället. Han har utvecklats väldigt mycket de senaste månaderna och nu efter tävlingen känns det helt rätt att låta honom pausa lite.
Dessutom kommer jag döma Stormurs Nationella tävling torsd-sönd (15-18/5) så då är jag ändå borta och då är det lägligt att pållen vilar.

Imorgon är det tävlingsdags igen!
Bara sådär, på en onsdag har MöRS ett kvällskval på Ensta. Exakt får gå en V2 och liten vit får komma med och prova på hur det känns att gå F2 efter ett uppehåll från banan sen oktober.
Mycket praktiskt att bara kunna åka iväg på kvällen och tävla lite!
Sedan är det, som sagt, döma Stormur Nat. resten av veckan.
Vad gör då Exakt och Váli när jag är borta i dagarna 4 – jo de bor på Karlslund och vattenbandstränar! Så praktiskt!

Nu skall jag fortsätta jobba!

 

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.