Uppdatering

Jamen hur går det med mitt knä då, undrar massorna?
Jomen visstserni, det går framåt! UL, voltarenkräm och sjukgymnastik och en, i viss mån, berömd envishet gör underverk.
Igår morse gick jag upp tidigt så jag hann köra en omgång med UL innan jag körde tillbaka maskinen till Karlslund. Snackade en stund med Ancan där och fick lite mera tips.
Sedan via apoteket, för mera Voltaren och lite anti-infammatioriska piller, till stallet. Knäet stadigt lindat. Det gör nästan inte ont längre, men jag kan inte gå speciellt fort.
Britta tog min Brandi och Exakt åt mig (gå på tungt och ojämnt underlag är nog inget jag skall ge mig på på ett tag än). Gör lugnt i ordning B och så håller Britta i honom medan jag kliver upp på en pall och långsamt lägger över högerbenet. Allt går väl.
Red ca 25 min på volten. Red med en stigbygel så det skadade benet bara kunde hänga.
Gick helt utmärkt.
(Som en parentes är det här ju inte första gången…2002 bröt jag vadbenet (fibula) när jag halkade på väg till bussen. Red med gipsat ben i 6 veckor, med en stigbygel i alla gångarter – även pass sista veckan. Dock bara på Freyr, som är så ärlig i sin framåtanda. Min andra häst vid det laget, Rökkvi lejde jag ut då han kunde tvärnita och försöka vända om och vara i dikena då och då).
Brandi skötte sig otroligt bra! Mycket lugna övningar i skritt, korta övergångar och flyttande av bakben och bogar.
Sedan var det samma procedur på Exakt. Här hade jag dock båda fötterna i stigbyglarna. Exakten var lite på tårna och vi började därför med att runt fyrkantsspåret vid varannan bokstav lägga en volt och vid varannan bokstav göra halt och rygga några steg.
Efter två-tre varv med det  var det en koncentrerad och mycket, mycket lugnare häst. Mycket skrölt och tölt med lång hals och lite lufs-trav i låg form. Just Exakts trav är enorm och med mycket sväv och det gjorde lite ont i knäet, oavsett om jag red lätt eller satt ner. Så det blev väldigt lite av travandet.
Men mycket duktig häst som blev väldigt fin och avspänd. Vad han frustade efter ett tag!

Över månd-tisd-onsd får mina killar stå i en mindre hage precis vid stallet, så jag inte behöver be om hjälp med att få in dom.
Måndagen avslutades med 5 timmar på Fors Gård. Ridskola, där jag var ovanligt duktig med att sitta på en pall eller stå stilla.
Svullnaden är betydligt mindre, vaden är blåfläckig (nej ni vill inte se, vill ni det så finns den på instagram – malinsch79 heter jag där). För tillfället känns det mest som en väldig träningsvärk i nedre delen av vaden och lite ont i knävecket. Går riktigt bra i ett lugnt promenadtempo.

Ikväll dömer jag ett kvällskval på Häringe (först gången med nya domarhandledningen!) och imorgon åker Britta och jag iväg till Ragnhild och rider för Atli!

IMG_1051
I april får den här killen komma med på Atlikurs, men den här gången är det Exakt.

Tags:

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.