Åter i drift

Kom hem från Rom i torsdags kväll.
Galet ridsugen – så fredagen ägnade jag åt att rida! Äntligen! Brandi fick starta efter sin vila med en sväng på Karlsovägen. Glad och pigg och mjuk!
Exakt dansade ut och jag kom på mig själv med att sitta och le stooort! Váli är alltid kul och Britta och Vísir hittade varandra fint på volten. Och lite öl-töltsträning gjorde vi också.
Lördag morgon åkte jag till Umeå för en kurs med mitt underbart roliga gäng där!
Vad kul vi hade det! Det är alltid så kul att träffa elever som inte slarvat utan gjort läxan och kommer till kursen och kan gå vidare ett steg. Och de nya bekantskaperna var mycket trevliga och ville verkligen få hjälp och vägledning. Det verkade som de kände att de fick det!
Helgens stora glädje var hingsten Stormur med sin mycket noggranna och ordentliga ägare. Hon har enträget jobbat med grunderna på sin i kroppen stora, min i huvudet rätt lilla, kille Stormur.
Lärt om grunderna i lösgörande, skröltat och skrittat massor och låtit honom vila och äta upp sig i omgångar. Och jobbat med att hålla honom glad och framåt!
Innan kursen nu i helgen helklippte hon honom och fram tittade ett muskelberg! Och på kursen visade han att nu är jag redo att jobba! Välde fram i fantastisk tölt med lång överlinje och var framme vid handen och jobbade på ett underbart sätt genom hela kroppen. Han ägarinna var nog smått chockad över sin mentalt och kroppsligt förberedda och jättevilliga häst och jag stod och log och peppade och guidade dom runt! Sista passet gick han gåshud-över-hela-kroppen-bra och hade jag haft lite mera sinnesnärvaro så hade jag filmat!
Är också impad av frk AB som enträget och metodiskt jobbat med lilla Rökkvadis styrka i främst skrölt/tölt och med sin egna sits!

Väl hemma har jag ridit! Massor! Så skönt att vara igång med det igen. Och att träffa mina Fors-elever efter min semester!
Och i förrgår var Karin Åberg från Sadlar.se ute hos oss och vi provade ut nya sadlar!
Jag har hela tiden känt att Tölthestar Framin passat ok och funkat på mina hästar, men jag har inte trivts i den. Behöver en sadel med korta knästöd för mina skänklar.
På Frami-sadeln är det långa som påverkar just mina ben på ett sätt som gör att skänkeln trycks bak – för mycket bak och jag får jobba aktivt för att sitta lodrät.
Och nu har jag äntligen en ny kompis! Draupnir med flexbom.
Den är begagnad och kostar ca 28 000 kr ny och denna fick jag för 15 000 kr! Mycket nöjd!  Så skönt att sätta sig i den och känna “ja – hemma!”

Här är den – på Brandi!

Sadeln ligger bra på Brandi och med en frontraiser ligger den bra på Tindra! Yay!
Exakt fick en Hrafn DI Flex, Nykur en Draupnir och Vísir en Hrimnir champion. Håhå vad vi shoppat!
Det som är så bra med Karin är att hon kommer hem till en till stallet, får i ofantligt många sadlar i sin bil (en vanlig combi-bil, herrejösses vad många sadlar hon får in i den) och ger en tiden att provrida hur många sadlar som helst. Speciellt Vísir, som har en…olätt rygg att hitta sadel till provade vi mååånga olika sadlar på.

Imorgon är det Tölt in Harmony-dag på Edeby och min fina elev Carro skall rida sin Kelda på clinic och domarexamination där.
Själv skall jag träningdöma och bli TiH-instruktör. Och lära mig så mycket som möjligt!
Och så har vi vårt första årsmöte i TiH-föreningen!

Tjilevipp!

Tags: , , , , ,

8 Responses to “Åter i drift”

 1. Å, sadelfrossa! Jag och Juppe skulle nog behöva en sadel med bom att åtminstone varva med den bomlösa vi har. Det där lät ju verkligen som en lyxig variant, att någon kommer till stallet och att man får prova i lugn och ro. Härliga bilder från Rom också!

 2. Carro says:

  Jag får hoppas vi inte skämde ut dig allt för mycket idag 😉 haha!
  Tur att Kelda var lite mer med på noterna andra passet 🙂 kul erfarenhet dock 🙂

 3. MalinS says:

  Carro vännen verkligen inte!!!!
  Ni var jätteduktiga och det är sjukt modigt att rida inför massor domare och instruktörer som analyserar allt till bitar efteråt!
  TACK fina du för att du ställde upp!
  Du har en lektion innestående som tack!

 4. Linn says:

  Malin du är en fantastisk instruktör och jag lever fortfarande på känslan från kursen när jag och Stormur tränar vidare i skrölt. Till nästa gång hoppas jag att vi fixar galoppen även på kortsidorna 🙂

 5. Ååh Draupnir-sadlar är underbara! Jag är faktiskt nästan lite avis 😉

 6. MalinS says:

  Tusen tack Linn!!
  Vad glad jag blir! Men vet du – det DU som gjort jobbet och varit precis så tålmodig som det krävs!
  Kram!

  Birna Olivia: Jamen ja! Jag har varit sugen och nyfiken på en Draupnir hur länge som helst! Är supernöjd! Vilken fin blogg (och häst!) du har!

 7. Linnea och Gandur says:

  Tack Malin för ditt stora tålamod, ditt goda humör och häliga energi som bara smittar av sig! Plötsligt sitter jag och funderar om jag verkligen VERKLIGEN kan sälja Gandur, det var ju så sjukt roligt när poletten väl trillade ner (hos ryttarinnan i detta fallet)… Har nog aldrig ridit ett så bra pass på Gandur under våra tre år ihop. Har säkert grinat 100 ggr på ridbanan och tänkt skänka bort Gandur till första bäst som ville ha honom ännu fler gånger då vi bara missförstått varandra hela tiden, men nu gick jag från ridhuset med ett leende på läpparna och en tanke “kanske inte är så dumt med islandshästar ändå, tänk om det skulle fungera!?”. Vi får väl se om han är kvar till nästa kurs ;-).

 8. MalinS says:

  Åh vad kul att läsa det här Linnea!
  Tack!
  Du har ju en jättefin häst och är en duktig ryttare! Ni passar utmärkt fint ihop och har ju en lysande framtid!
  Hoppas verkligen vi ses igen!

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.