Sen sist då?

I tisdags packade Britta och jag in Vísir, som nu är helt igång igen, och Tindra i transporten och åkte till Skebokvarn. Till Ragnhild Bramer Wahllöfs gård där vi red kurs för Atli Guðmundsson i två dagar.
Ett ridpass på tisdag em och två pass på onsdag. Vilken otrolig lyx att kunna åka iväg så här mitt i veckan och bara ha så kul med vänner!
En väldig helgkänsla!
Tindra fick alltså följa med mig, då lilla vit återhämtar sig och Tindra då är den häst jag har och även en häst jag alltid kan lära mig mera på.
På tisdag eftermiddag kändes hon avtrubbad och ointresserad av att jobba.
För nytillkomna läsare av denna blogg går det att kika in här för att läsa lite om Tindra! Eller skriva in “Tindra” i sökrutan i högermenyn här och kolla in äldre inlägg.

Tindra är ju min darling och älskling, men också en lite knepig häst att rida bra. Hon är rätt lat, och känner hon sig “bromsad” i ridningen, eller att ryttaren tjatar på henne (skänklar och så) så stänger hon av och går inte fram. Hon går inte heller fram så bra med folk hon inte känner.
Hon är väldigt trygg att rida och helt underbar att handhästa med. Så hon är den jag använder för att handhästa, lånar ut om någon behöver en trygg häst att sitta på, har medryttare (bästa Erica!) på och inte rider alltför mycket själv.
Borde ägna mera tid åt henne. Jag vet! Mitt dåliga samvete!
Allt finns där – hon kan allt, men det kändes som om det var under ett täcke av “vill inte”. Vilket ju blir lite frustrerande
Vi fick jobba mest med nästa lös tygel och fram och stopp. Viktigt förmig att tänka på var att ta henne framåt med vikten. Skänkeln och tygeln är sekundära! Vill jag att hon skall gå igång får jag snabbt luta mig framåt och säga “spring!” . Gick ok i slutet av passet.
Tisdag kväll bestod av en helt fabulöst god middag, bastu och mycket prat och skratt!

På onsdag kändes Tindra piggare och gladare redan när jag satt upp. Valde att rida på Micklemtränset med rakt bett, som hon trivs bäst på. Fram, stopp, böja snabbt och ta henne med mig utåt med vikten (det fick jag jobba med för Hinni också) och locka fram formen med böjning. “Bromsa aldrig med två tyglar!” var devisen. Bra sagt!
“Nu skall vi se om vi kan samla skritten lite före tölten” sade Atli och såg inte helt ut att tro själv på det. Men se där bedrog han sig – för det är nått T och jag är bra på! Hon har lätt för samling och tycker det är kul att “showa lite” med det.
Så vacker sänkte hon sig bak och trampade med avspänd hals.
“Oj – titta det kunde hon!” sa Atli.

IMG_0086.JPGSåhär (fast det här är för många år sen) och hon har en bättre form nu.

Så fick vi samla, trampa (emellanåt gick Atli bakom och duttade lite med spöet) och rida fram i tölt när hon började be om att springa. Ett varv i tölt med lång hals och mycket energi och sedan ner i skritt och lång tygel.
Emellan lite trav med lååång hals.
Fick vara noga med att böja och aldrig bromsa med två tyglar. “Fram! Böj, locka fram formen!” var instruktionerna.
Sista passet avslutade vi med att ta av tränset och rida på bara halsringen. Fick styra, böja och stanna och rygga. Roliga T! Då var hon riktigt glad!
En enda bild har jag från Atlikursen och det är inte på någon av oss utan en instagram-bild (om ni vill följa mig där så heter jag malinsch79):


Annie och Eyvör, fantastiskt fint ekipage!

Glada och lite trötta åkte vi hem igen (2 timmar).
Ut med pållar i hagen vi 18-tiden på eftermiddagen och 07.30 nästa morgon (torsdag) lastade vi in Vísir igen och körde 2 timmar igen. Till den här stället:

Dags att kolla upp Vísirs öga igen.
Esme kollade, log och förklarade att det här ser mycket bättre ut! Hon skrapade lite sårskorpa och lyste ögat lite och sade att ni får välja: Antingen ses vi inte alls igen eller så kommer ni in på en sista koll om en månad.
Självklart bokade vi in ett sista återbesök om en månad för att vara på den säkra sidan! Men åh vad skönt att få en näst-in-till friskförklaring på ögat!

Idag har Monica, Texas och jag jobbat med tömkörning (med gott resultat) och hållit ett gäng lektioner på Eknäs gård, bredvid Häringe.

Och den här helgen som startar nu är jag LEDIG!
Då skall jag rida min unghäst!

Tags: , , ,

2 Responses to “Sen sist då?”

 1. Avundsjuk! Atli har blivit min idol efter att jag läst hans bok islandsryttarens verktyg. Hur sjutton får du reda på var och när han har kurser?

 2. MalinS says:

  Hej Bettina!
  Jag blev erbjuden plats på kurs för honom när en kompis, som bott på Island och känner Atli, ordnade kursen.
  Sedan, när hon inte hade möjlighet att ordna kurs hos sig (hon flyttade) så kontaktade Ragnhild, som ordnar kurserna nu, mig och frågade omjag ville ha plats.
  Skicka ett mail till mig så kan du få Ragnhilds nummer om du vill vara med!
  Atli är verkligen super – på alla nivåer!

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.