Alltså redan?

Oj, har veckan redan gått? Jag som inte riktigt hunnit med eller?
Det är så himla roligt att instruera nu. Ännu roligare än vanligt. Nya knep, tankar och allmänt inspirerad av seminariet i helgen fortfarande!
Brandi har i veckan fått jobba med ett pass på ridbanan då vi jobbade med de grundläggande hjälperna för stanna, gå fram och svänga och att renodla dom och att börja böja och flytta lite mera. Mycket duktig kille, måste verkligen påminna mig själv om att lille B är just precis lille B, bara 4 år. Så himla lättlärd och duktig!
Förutom passet på,volten i måndags fick Brandi springa med mamma sin som handhäst i tisdags. Vi tog vägen över terrängkampen till stora vägen och bara på skoj körde jag med Endomondos app på telefonen (i den kan man välja “riding” som aktivitet, tillskillnad från RunKeeper som jag annars använder när jag springer och cyklar) för att kolla hur långt det är. 5,4 km gick lillen som handhäst. Halva vägen på höger sida om mig och halva på vänster sida om mig.
Och igår red bi ut med två kompisar och Brandi gick sin första sväng i skogen. Över stock och sten och även ett hopp över ett lite rejälare omkullfallet träd. Duktig kille som kändes pigg och glad hela vägen! Nu skall han bila tre dagar.
Brandi (ja inte bara han så klart) har börja sätta rätt rejält med päls nu, men jag tänkte låta bli att klippa honom i år än då han ändå kommer vila mycket i vinter. Tids nog kommer han hinna klippas i livet. Än så länge är det ju väldigt varmt och det är inget problem att duscha hästarna efter de arbetats och vi skall komma ihåg att det inte är farligt för en häst att svettas.
En som däremot skall klippas snart är Nykur, som dels visade stor fallenhet för pälsätare förra vintern (jo, Brandi hade också en rejäl sväng, men så mycket som på Nykur har jag nog aldrig sett. Dock verkade han inte lida nämnvärt av det, det var mera vi som led), och dels för att han (liksom sin mor Kengan, må hon vila i frid) satt vääldigt mycket päls redan och är svettig i hagen de flesta dagar.

20130913-232749.jpg
Här är Brandis mamma Tindra och jag i typ februari 2005, då hon precis börjat tölta.

Förutom Brandi så har jag den här veckan ridit Váli en gång (riktig långsväng ut) och tömkört honom en gång. Och hållit en drös lektioner, dels på ridskolan och dels privata. Och ägnat en välbehövlig mängd tid åt kontoret hemma med alla de papper som ligger här och var. Som till exempel Brandis försäkringspapper, som jag hittade på mitt skrivbord idag. “OJ! Var han bara försäkrad i 20′ i liv?” Blev reaktionen när jag tittade på det pappret. Ett raskt telefonsamtal
till mitt duktiga fina ombud (som är samma ombud som jag, i ett annat bolag, hade för Freyr för mååånga år sen, ah livets cirklar) senare var det fixat! Puh!
Nu är ju veterinärvårdsförsäkringen nästan viktigare än liv densamma, då det är den som i flera fall kan rädda hästens liv. Men om nu något akut skulle ske och det inte hår att rädda hästen så är det ju trevligt att ha den något bättre försäkrad hän han var som föl.

Nu skall jag se klart på “Red Dragon” på tv och sedan njuta av en ledig helg! Den första lediga sådana på länge samt den sista på ett bra tag.

20130913-234748.jpg
Little B som nyförsäkrat föl.

(Första inlägget jag skriver på iPaden, just for fun, så om något ser konstigt ut skyller jag på det. Inte på vinglaset på bordet bredvid mig!)

Tags: , ,

Leave a Reply

*