Det här började ju bra

Jo, iofs har det börjat rätt bra, så läs inte in allt för mycket ironi i rubriken.
Váli känns finfin och är verkligen underbart kul att rida. Brandi är jättefin och glad och igår anlände en ny träningshäst; Sörli, som är väldigt kul att jobba. Tindra hämtade jag och Jill hem från Bärby i lördags. Helt odräktig är hon, som sagt, men hon är hemma och idag blev hon skodd igen.
Och så tog vi en liten svängom på volten barbacka i repgrimma.

Men, som jag skrev tidigare så var det ju det här med Vísirs öga. Idag hade svullnaden gått ner lite och jag kom åt att öppna upp det lite mera och kika och såg en nästan vit fläck mitt på ögat och då föll polletten ner – så klart (om än tyvärr lite sent).  Såklart, ett sår på hornhinnan – att jag inte tänkte på det direkt!
Jag var helt fokuserad på att det var en smäll eller ett getingstick på ögonlocket, då det var så svullet.
Jahaja, ett snabbt samtal till bästa vet. Lindsjöö, som turligt nog råkade vara i Tungelsta. Hon kom ut en kvart senare (det kallar jag snabb service!). Marianne konstaterade snabb samma som jag befarat – ett sår på hornhinnan. Stackars Vísir!
Nåja, det är bara att gilla läget. Mediciner hämtades raskt ut på apoteket (sicken tur att vi har ett apotek så nära) och Monica var en pärla och hade sytt på en ögonlapp på en flughuva medan jag var på apoteket. Så nu står farbror brun partiellt mörklagd i en box och äter lite antiinflammatoriskt och får både salva och droppar i ögat några gånger dagligen.
Prognosen är god, men hur länge det tar innan det är bra är svårt att sia om. Det är väldigt olika från skada till skada.

Sörli då. Jo han är en svart valack f. 2007 e: Örn frá Keldudal. Stor och reslig och har väldigt trevliga grundgångarter. Tölten kommer blir riktigt fin den med. Det behöver bara läras om och bli rätt där. Ett Liljeholmens behöver tändas. På den fronten kändes det väldigt lovande idag!


Sörli i hagen igår, tids nog kommer det ridbilder

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

*