hinnamedalltinnanjagskallåka-dagen

Idag är det torsdag.
Skall rida alla hästar, förhoppningsvis hinna springa en sväng (den bästa träningen är den som blir av!) och sedan åka till Strömsholm.
Där skall jag döma Slepnirs nationella i dagarna tre. Hoppas vädret skall bli så fint i morgon som vädertjänsterna förutspår och att regnet de samma hotar med på söndag drar någon annan stans!

Nu skall Váli, Krás, Brandi och Stígur som skall ridas.
I tisdags var ET Malin Collin Lindholm ute hos oss och kollade Brandi och Nykur.
Brandi hade, precis som jag misstänkte, en liten låsning i höger SI-led. Så är han lite spänd i höftböjarna, mest pga sin exteriör och har lite “segt” nervsystem.
Brandi är väldigt tydlig i hanteringen med när det är skönt, när han blir uttråkad och när det är oskönt! Många skratt blev det.

Nykur, som jag för Malin beskrev som den liksidigaste unghäst jag jobbat med, hade inga större problem. Han tyckte det var väldigt mysigt att bli kollad och stod mest och njöt! Ett “intelligentare nervsystem” än Brandi har han och det enda vi skulle ha koll på vara att han skall jobba lika mycket med vänster bak som med höger.

Igår handhästade jag Brandi med Tindra (som var hyperpigg). Mest i rask skritt och så en längre sträcka i rask trav (“tölta foooort” ropade Tindra) och åh herreduminje vad trevlig han rör sig min lillpojke!
Den där kommer jag aldrig kunna sälja… suck.
Jag ser ju bara fram emot varje gång jag skall få rida honom!

Nej, nu måste jag byta om och åka!

 

Tags: , , , ,

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.