Ombytlig lektionsdag

Igår var det stora privatlektionsdagen, bara så på en måndag.
Började kl. 09.00 med långbenta Sörli som får jobba med att länga bakbensstegen och halsen och hans matte med att sitta still med händerna.
Sedan var det Annika på knabstrupern Coffee Bean som fick jobba med balans och framåtbjudning. Coffee börjar lätt snubbla om inte matte kommer ihåg att be honom ta i och faktiskt framåt med sina långa ben.
Direkt vidare till Skogsäng där Britta red sitt bästa pass någonsin på Vísir. Vad fin han börjar bli och vad mycket Britta börjar få på plats! Otroligt roligt att se!
Raskt vidare till Hjelms Bil med transporten, som behöver få ett lås utbytt och sedan hem och laga mat.
14.15 började lektionerna på Tyresta By. “Spindeln i nätet” där hade frågat om jag kunde hålla lektioner för “icke-isisekipage” också och jag har sagt att visst går det bra (ridning är ridning) bara ekipagen är informerade om att all min instruktörsutbildning är på islandshäst, även om jag själv ridit mycket storhäst och tävlat både dressyr och hoppning i många år både innan och parallellt med islandshästarna (och ibland med islandshästar).
Inte trodde jag att det var så stort intresse 🙂
Började med Pia och Bakkardi från Fors (e: Dugur u:Barbara frá Hofi) och sedan kom 5-åriga welsh cobstoet Stardust med sin ägare Jennie.
Ah – jag blev nog lite kär där! Vilken härlig häst (maxad D-ponny?). Fick prova och sedan ville jag nästan inte sitta av!

Alla bilder blir lite större om de klickas på!

stardust2

stardust1

De fick jobba med sitsen (alltid sitsen!) och att hitta ett bra flyt i framåtbjudningen.
Näst in på banan kom en stoooor häst! o_O
Jag kände mig riiktigt liten bredvid Watergate, ett halvblod på 170 cm. När Jasmine sade att hon behöver lite hjälp i galoppen då han blir lite stark och på (orsaken till dagens betsling) avstod jag från att fråga om jag fick prova honom. Lite feg blev jag där. Inga ridstövlar (skobyxor), vilket gör en grym skillnad i sitsen, och så kort som jag är…
Annars provrider jag hemskt gärna hästar på lektion, då det är så otroligt mycket lättare att säga något om en häst man suttit ens fem minuter på. Och nyttigt som instruktör att veta vad ryttarna har att jobba med.
Watergate var dock väldigt lugn för dagen (förstod jag på ägaren, jag har ju inte träffat honom tidigare). Mycket övergångar, böjning och “grönt ljus – rött ljus” (korta ökningar) gjorde vi.

watergate
Stoor och lång kille!

När nästa ekipage kom inpå banan började jag skratta. Underbart med sådan variation på lektionerna!
Här är nästa häst:

wilmer2
Wilmer!
(Vi flyttade tygeln till den övre ringen i körbettet innan vi började lektionen)

Wilmer är en 9-årig ardenner, som är lite av en unghäst psykiskt. Han har en lite trist bakgrund, men ett underbart liv och underbar ägare nu. Och vilket psyke! Instant love!
Han är i grunden körhäst, men rids som komplement.
Fick självklar prova honom:

wilmer1
Hihi, snacka om att jag ser ut som en myra på en elefant (jo, stiglädren är lite korta, jag vet)
Oh, vilket steg han hade och vilken sjukt mysig utsikt över den långa, fina halsen och “mustiga” manen!Wilmer och hans Sanna fick jobba med övergångar, att finna sin egen balans i halter, gå fram och hålla vägen. Och grunderna i att flytta för skänkeln, vilket gick utmärkt! Otroligt go häst – nej ekipage!

Avslutade dagen med två isisekipage, Glóssa och Bakkardi med annan ryttare, och vips var dagens 9 lektioner över.
Vilken härlig dag!
Väldigt utvecklande och kul att träffa så många “icke-isisar” på lektioner. Hoppas ni var nöjda allihopa!

Dessutom fick vi 2-3 gånger under kvällen besök på ridbanan:
and1

and2

Änderna traskade helt oskyggt in och bad om mat!
Glóssa höll på att trava rakt på dom och de makade lite lugnt på sig. När jag satte mig på huk för att fota kom de glatt närmare.
Tama som attan! Och söta dito!

Idag är det dags att hämta transporten (snabbt jobbat Hjelms!), Brandi och Nykur skall få träffa ET-Malin och så är det ridning och en liten lektion ikväll.
Tjolahopp!

 

 

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.