Samlar tankar och krafter

Vårregnet kom in över Stockholm igår, med all tydlighet.
Det är ju bra, då snön och isen regnar bort. Det mindre positiva, som dock måste genomlevas, är att leran tittar fram. Samt att jag har ett utomhusjobb.
Igår var Britta och jag på Ensta-banan och tränade med Vísir och Stígur.
Stígur kändes riiiktigt fräsch! Provade att rida igenom ett femgångsprogram på stången och det är helt klart ett bett han trivs på. Lugn, alert och lätt. Att träna passläggningar på bana är, som jag skrivit tidigare, så nyttigt (och roligt)! Sista läggningen igår fick Stígur riktig fart under fötterna!
Nu måste jag bara bråka bort i alla fall två broddar per hov inför tävlingarna på Himmelstalund i helgen.Det är dagsens projekt.

I helgen har det varit lugnt och trevligt.
Egentligen skulle lördagen ägnas åt att tävla Vísir och Váli på Náttfaris vårtävling i Uppsala. Men Náttfari tyckte inte det och flyttade sin tävling till den 27/4.
Då jag dömer Stormur WR, så så var det med det tävlande.
På lördag red jag Tindra med Nykur som handhäst ut första gången och det gick galant! Jill red bakom på Nunna och sår till så “lilleman” (som är större än Tindra) gick fram hela tiden. Så avmaskade vi Brandi och Nykur och installerade dom i en egen hage med massor extra mat.
I övrigt var det lite småregnigt och grått på lördagen, och eftersom det utlovats mycket regn så hade jag planerat in vila för hästarna. Så dagen spenderades med Pelle, shopping (av viktiga saker som el-aggregat för tävlingshage, jordspett, saltstenar, bilbatteri och mat…) och läsa-DN-på- iPad i soffan och jogga en tur mot kvällen. En bra dag helt enkelt.

IMG_7909.JPG
Brandi jobbar i höstas.

Söndagen var solig och varm och en riktig vårdag.
Jag hade förmiddagsfodring i stallet och Pelle följde med för att ta hem släp och bil och fixa sommardäck på dessa.
På gården möttes vi av Nykur som kom strosande. Ensam, utan grimma.
Ojsan! Ut ur bilen och fång artigt intresserad unghäst och konstatera att grinden var trasig i deras hage. Brandi stod och snackade med tjejerna över staketet till deras hage en bit bort.
Monica hade sett att B&N toklekte en stund tidigare och förmodligen hade de hamnat på grinden, fått stötar (för jäklar-i-mig vad strömmen funkar på den hagen. Jag provade) och blivit rädda och dragit genom tråden istället för bakåt.
Vi har en liten träpaddock, med tak, mera som en stor utebox utan väggar men med tak, som vi kallar väntrummet. Där fick ungtupparna installera sig till nästa morgon. Inte helt uppskattat från deras sida, men de accepterade det.
I övrig njöt jag av solen, lyssnade på radio i telefonen medan jag fodrade hästarna och mockade i vindskydd.
Red Vísir och Stígur och hade det bra!

Idag och imorgon är det stora packa-och-förberada-dagarna. På torsdag lastar jag Stígur och Váli skiiittidigt och drar till Stenholmen.
Där är under torsdagen dels en workshop i ryttarmärkena (Knapamerki) från Island och så skall vi ha en demo i Tölt inHarmony, nivå 1 och 2. Spännande. Under fredagen är jag på Stenholmen och rider mina hästar och kanske lite andra hästar och umgås med vänner.
Sedan är det Dyggurs regionala tävlingar på Himmelstalund lörd-sönd.
Jag valde att hänga kvar på Stenholmen med hästar över fredagen för att slippa köra E4:an Stockholm – Norrköping/Linköping två gånger på några dagar samt att hästarna slipper åka så långt samma dag som de tävlar. Nu får de åka 45 km på lördag morgon istället för 160 km.
Samt att jag hinner fokusera fullt på dom under fredagen.
Men fyra dagar borta med två hästar, varav två av dagarna på tävling, innebär en hel del förberedelser och packande.
Massor hö, hagmaterial till tävling, vattenhinkar, kläder, tävlingsutrustning, rena schabrak och what not.

Men kul skall det bli!
Förväntningarna?
Tja, vet inte helt. Med Váli är det alltid lite av ett spel. Kan han slappna av och skritta? Tar han över gången tölt-trav (funkade som en klocka igår)? Hur får vi till tölten? (Jag vet att den är passtaktig, men den är miltals bättre än den varit i alla fall).
Det skal bli jätteskoj att rida Stilpass och Speedpass med honom i alla fall.
Stígur hoppas jag att gillar underlaget bättre den här gången och att han slappnar av bättre i T4. Samt att vi får upp lite fart i passen i F2.

img_1676Stígur och jag i tölt på Örnäs (tuuung bana)

Nej nu är det nog dags att åka till stallet och börja!

P.S.
Ni som kommenterar med frågor (jättekul!) – jag svarar alltid på kommentarerna med att kommentera i samma inlägg som ni ställde frågan. Så kom ihåg att kolla in där om ni fått svar. Om jag inte gör ett eget inlägg av frågan och svaret.

Tags: , , ,

2 Responses to “Samlar tankar och krafter”

  1. Carro says:

    Vart köpte du el-agrigatet? Och vad kostade det? 😀

  2. MalinS says:

    Köpte det på Foderboden.Billigaste som inte behöver fast ström (alltså som kan gå på 12 v batteri). 2060 kr (apa vad dyrt!) och så köpte jag ett batteri på Biltema.
    Nu är vi redo för helgen!

Leave a Reply

*