Datumkavalkad

Anna gav mig idén med sitt “vad gjorde du idag?”-inlägg.
Det är ju då den 12/12 2012 idag (om nu nååågon har kunnat missa det). En mycket populär dag för både förlovning och giftermål då det är den sista dagen (på väldigt, väldigt länge i alla fall) som det kan blir “tre lika”.
Så jag kom på idén “vad gjorde jag från 010101 –> 121212?”
Så vi tar ett försök att komma ihåg livet. 2008 började jag blogga här (och min gamla blogg försvann med en forumkrasch 2008).

010101
Nyårsdagen 2001 alltså. En måndag enligt almanackan.
Jag var nog hemma hos mina föräldrar i Helsingfors. Jag var 21 år och jobbade på Fors Gård, men var hemma över jul i Helsingfors.
Millennieskiftet skulle jag fira med bekanta på en fest, men halvägs till festen insåg jag att “nej, det är en enda person som är min vän här i gänget och resten varken känner jag vidare bra eller tycker vidare bra om -jag drar hem”. Så jag tog bussen hem. Mina föräldrar blev nog lite förvånade när dottern kom hem (spiknykter dessutom) och tittade på “E.T.” på TV med dom och dessutom verkade helt tillfreds med det. Vilket jag var!
Nyårsdagen spenderades säkerligen i lugn och ro med mat, TV och så träffade jag nog Ansku under dagen.
2001 var även året då jag träffade Pelle, men det var inte förrän i juli.

020202
Var en lördag. Jag hade under hösten 2001 sagt upp mig från Fors och i januari 2002 började jag på Axelsons Gymnastiska Institut och utbildningen till massageterapeut. Torsdagen den 31/1 halkade jag på väg till bussen och satte mig på min högra fotled så illa att jag bröt vadbenet (fibula) nere vid fotknölen.
Så den 2/2 satt jag nog hemma med mitt gipsade ben och hade lite småont.
*host* den 3/2 var det öltölt på Fors och jag tävlade Freyr med gipsat ben och kom 9:a i öltölten (ett av de mycket få år vi inte vann). Att rida med gips gick utmärkt och jag gjorde det hela tiden medan jag var gipsad. I början fick jag hjälp med att bära sadeln och sadla och jag behövde hela tiden hjälp att komma upp på hästen. Jag red med en stigbygel och “slet ner” mitt gips så att det tre gånger måste bytas för att det blivit så tunt på insidan av att skänkla och dessutom blev det mjukt nere vid tårna och skavde något grymt av att jag gick så mycket. I slutet av gipstiden red jag även pass. Full fart alltså.
Freyr fick massage av Adina en gång i veckan för att vi hela tiden skulle ha koll på att han inte fick ont eller blev sned av min ridning.

030303
Var en måndag. Jag hade startat mitt företag MalinS Massage och jobbade dels lite på Axelsons klinik inne i stan och dels på att hitta egna kunder. Samt ridskolan på Fors och egen häst. Jag hade fortfarande kvar Freyr, men brottades nog med tanken att det började vara dags att sälja honom och gå vidare.
Jag hade inte lärt känna Jill än, vilket känns konstigt när jag tänker tillbaka på det – för det känns som om jag känt henne forever och jämt!
Så denna måndag masserade jag förmodligen någon patient inne i stan och höll ridskola på kvällen.

040404
Var en söndag. Freyr var såld till Felicia och jag hade köpt Tindra i februari 2004.
Den 4/4 04 var jag förmodligen ute i stallet och jobbade med dels stalltjänst, som jag ofta tog på helgerna då för att tjäna extra pengar, och dels med Tindras inridning.
De här bilderna har jag inget exakt datum på, men jag har en gång i tiden döpt dom till Tapril04, så de är i alla fall från rätt månad och år 🙂

longerad.jpg


(vid en närmare efterforskning är de här bilderna från 14/4 2004, men pretty close)

050505
Var en torsdag.
Jag hade flyttat Tindra till Gårdslöt i Stav hösten året innan och i början på maj red jag henne nog. Exakt vad jag gjorde den dagen vet jag så klart inte, men låt oss gissa att jag jobbade lite i stallet på Gårdslöt med mockning, släppa ut hästar, rida lite (kanske Kengan? Hade Jill och Rikke köpt henne då än?) och säkert någon ridlektion här och var.

060606
Var en tisdag. Nationaldag har jag aldrig varit vidare intresserad av att fira och vid den här tidpunkten var jag inte svensk medborgare heller.
Så det gjorde jag nog inte.
Tindra, nu 6 år, red jag nog då hon skulle visas två dagar senare. Det gick inget vidare på visningen. Men Tindra fick 8,0 exteriört- vilket ju var väldigt kul!
Så den 6/6 06 packade jag nog i ordning för visningen och var nervös eller nått.

070707
Var en lördag. Inga som helst problem att komma ihåg den dagen!
Pelle och jag gifte oss! Bröllopsdagen med andra ord!
Tidig uppstigning, Hedvig kom och fixade mitt hår och Pelle hade en lugn sovmorgon.
Vi tjejer drack skumpa och jag blev så fixad och fin så! kl. 14 skulle vigseln vara. Vi hade förbeställt 2 taxibilar. Som inte kom. Och inte kom. Och inte kom. Adina var redo att kapa första bäst bil och Pelle ringde rätt stressad till Taxi Stockholm och förklarade problemet i växeln.
När han sade meningen “Ja, men jag är brudgum och är snart sen till min egen vigsel för att ni inte skickat ut taxin” gick det fort.
En taxibil kom och vi knölade in oss allihopa med med orden “Hur fort kan du köra”. Hon kunde köra rätt fort och 14.02 kastade vi oss ur taxin och in i kyrkan.
Vår otroligt coola och duktiga präst (alltså, nu låter det som om vi har en huspräst – så är det inte. Vi har aldrig sett den här snubben efter vigseln. Men han var bra!). Gifta blev vi och vilken fest det blev!
Bröllopsnatten spenderade vi på Häringe Slott.

IMG_7372_resize.JPGI kyrkan

IMG_7506_resize.JPG
“Nisse” (Hrimnir) drog oss från kyrkan

IMG_7512_resize.JPG
På väg från kyrkan till fotograferingen

IMG_7556_resize.JPG
Hasse Saxinger tog våra fina bröllopsbilder! Den här har vi inramad på väggen.

IMG_7609_resize.JPG
Gillar den här bilden

img_7681_resize
En favoritbild!

080808
Var en fredag. Den här bloggen hade startat, men just den här dagen bloggade jag inte.
Jag var i Västanfjärd på en ovanligt sen semester. En rejäl storm drog över främst Skåne, men även i södra Finland. Nothing much happening.
IMG_0182.JPG
Mamma och jag spelar Alfapet. Inte helt med SAOL som grundpelare.

I juli köpte jag Gná och hon kom hem i slutet på augusti 2008.

090909
Var en onsdag. Jag jobbade ganska mycket och hade precis startat MalinS Islandshästar.
Ridskola på Fors, träningsrida hästar både på Mulsta, där jag och Jill hade hästarna, och på Fors.
Brandi föddes 3/6 och är nu 3 månader.
Gná och jag jobbar med att hitta samarbete. Går sådär. Jag red för Nina K, som hjälpt mig mycket under åren. Men känner att det inte funkar nu. Vi sliter i varsin enda av tyglarna och visst lyfter hon på benen, men inte avslappnad.
Får ett erbjudande om att rida en tvådagarskurs för  Hinni och blir fast! This is my thing!

101010
Var en söndag. Jag bloggade och skrev det här inlägget.
Jag hade flyttat med hästarna till Skogsäng i juli och Laufi, Greiði och Edda är hos mig. Brandi och Nykur är på Stenholmen och växer upp.
Just den 10/10 10 började jag jobba med unghästarna efter att ha tävlar MöRS KM med Tindra dagen innan

111111
Var en fredag. Har Myrkva på försäljning, rider Kelda och Ess på Fors. Tindra och Erica har börjat lära känna varandra.
Brandi fortfarande på Stenholmen.
Just den här dagen håller jag lektion för Britta, som precis köpt Vísir, masserar fyra patienter i Tyresö, rider Kelda på Fors och fodrar hästarna hemma (bra med att ha förra årets almanacka kvar – att man kan kolla upp vad man gjorde).

121212
Och då är vi framme vid idag!
En onsdag. Jag gick upp vid 06 och åkte, efter frukost, till Tyresö och masserade tre patienter. Sedan lunch med Linda och vidare hem för klädbyte och så ut till stallet.
Stigur vilade idag och Tindra och jag tog en mysig sväng barbacka i snön.
Tindra har vilat i nästan 4 veckor och nu börjar jag rida igång henne lite. Hon är lite åt det tunnare hållet så vi jobbar på med lite extrautfodring.

IMG_4436.JPG
En bild på T från förra vintern. Svårt att ta en dålig bild på “the queen of posing”

gosameT.JPG
Jag och Tindra gosar (Pelle fotade oss)

 

Tags: , , , , ,

2 Responses to “Datumkavalkad”

  1. Carro says:

    Tänk den 11/11-11 måste ha varit en helt underbar dag, när du fått spendera en stund på Keldas rygg menar jag 😀 haha

  2. MalinS says:

    Alla dagar jag fick spendera på Keldas rygg (och fick betalt för det!) var bra dagar! 🙂

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.