Förberedande

Jag fick en fråga på hur jag rider veckan innan tävling.
Vad lägligt, då det här är veckan innan tävling. Tävlingen i fråga är på söndag på Örnäs Gård i Kungsängen. En kvaltävling. Enkelt och bra. Man åker dit och rider sina program, får sina poäng och åker hem.
Tindra åker med mig till Örnäs den här gången.
Hoppas jag, om hon håller skorna på sig (igår fick vi en tappsko påslagen).

Veckan innan tävling fokuserar jag ofta på lydnad och korta övergångar. Har jag möjlighet att rida på en bana är det käckt, men det är ju långt ifrån alltid jag har det.
Det är sällan jag lägger pass eller rider ökad tölt (beroende på vilken gren som skall tävlas) under veckan innan. Filar ofta på de små sakerna och känner efter så hästen är alert och lydig. Ett rejälare dressyrpass på volten brukar det bli framåt onsdag och i övrigt uteritter. Men det beror ju på hästen.

Solen skiner, det är +9  ute och enligt de preliminära beskedet på nätet är min restskatt pytteliten i år!
Så jag åker och rider av lite hästar och åker sedan till Harby (Upplands Väsby) för lektioner hela kvällen.

Tjing på er!

 

Tags: , ,

3 Responses to “Förberedande”

 1. sofia aminoff says:

  hej malin,
  glad vår! brukar läsa din blogg nu och då och ville fråga om du kunde skriva lite mer om detta med skölt, lång och låg form i tölt och att länga bakbenssteget, liksom både principen och praktiken. har fått en ny häst (har för många, men det är ju så fina), hon är 6, inriden och tränad av proffs på island men har nu varit på lååång mammaledighet, 5-gångare, just nu lite sned, vill inte riktigt ta stöd på tygeln och passtaktig, men genast när hon tar stöd eller på böjt spår då balansen håller eller på mjukt underlag blir hon ren, hon är framåt, lyhörd, lätt och mjuk och jag undrar hur du skulle börja töltträningen.
  varma hälsningar,
  sofia aminoff

 2. Malin says:

  Kul att läsa kring du gör (och med tanke på helgens resultat verkar det ju vara effektivt 😉 )

  Jag brukar också ha fokus på lösgörande och lydnad, men sen blir det ibland så att jag “bara ska testa” något och i värsta fall funkar det inte alls och mentala förberedelsen för mig blir helt åt skogen… ;p

 3. […] skrev jag om hur jag rider veckan innan tävling. Tindra var så duktigt veckan innan Örnäs och kändes riktigt bra så på lördagen (dagen […]

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.