Vårsol och utejobb

Det har varit underbart väder senaste tiden!
Sol som värmer och torkar upp, hästhår i luften och glada miner! Och broddarna är borta.
Gná börjar så smått dansa, Fína går stadigt framåt med bett i munnen och tölt i benen. Greiði får sig en välförtjänt vila och Tindra är som vanligt bara bäst!

Tidigare skrev jag om hur jag rider veckan innan tävling. Tindra var så duktigt veckan innan Örnäs och kändes riktigt bra så på lördagen (dagen innan) visste jag inte riktigt vad jag skulle hitta på med henne. Så jag tog på repgrimman på hästen och hjälmen på mig och lekte lite på volten.
My råkade vara där och fotade oss lite:

Tindrastegring1.jpg

Tindrastegring2.JPG
Upp å stå!

Tindratrix1.JPG
Vift vift! (foto: My Björklund)

Söta rara Lisa Mörtberg, som fotade oss lite på Örnäs har skickat några bilder till till mig.
Kolla vilken bra fotograf hon är:

onaskvalmars1101.JPGkort tölt (5,0 – 6,0)

onaskvalmars1109.JPGTrav (5,5)

onaskvalmars1124.JPGGalopp (5,0-5,5)

onaskvalmars1125.JPG

Fler bilder från den tävlingen kan ni se Här!

Tack snälla Lisa!!!

 

I övrigt då?
Vad har hänt sedan sist?
Tja, dömt MöRS påsktävling på ett soligt och varmt Fors. Rent nöje när det är så! 56 startande ekipage hade vi dessutom. Rekord!
Påsken blir säkerligen trevlig, men inte speciellt ledig (är jag det någonsin? jo förresten, var ju det över jul och nyår och i somras. Puh!). På långfredagen dömer jag Örnäs Lätt i Kungsängen och på påskafton är det Bliðfari i Norrtälje som står för tävlingen som skall dömas!
Och nu ett tips alla MöRSare:
På söndag har vi Drop-in på Ensta i Grödinge! Anmäl er med ett sms (se länken, klicka på drop-in) och berätta vilka program ni vill rida, så får ni en bedömning och sedan går vi tillsammans igenom vad ni kan förbättra med er visning på tävling!
Kom igen nu och rid på banan!

Idag lider jag helvetets alla kval av en rejäl andra-dagens-träningsvärk!
Jäklar i min lilla (potatis)låda!
I måndags var jag en effektiv typ, som först red Gná och Fína, sedan gymmade. Och det rejält! Attans så jag tog i med utfall och springa och grejer. Åkte direkt från gymmet till Fors och där fick jag veta (jag bryr mig aldrig längre om att ta hem kursplaner för grupperna, jag kollar ändå nästan aldrig på dom) att det var “uteritt” som stod på schemat för de tre första grupperna. Ja – tre timmar ridning till. Nótt, Sara (passrepa!) och Topp-Stjarna jobbades med (bara åka häst? – nejdå, det kan jag inte) och sedan var det två “markbundna” lektioner.
Och i tisdags morse skrek jag (för att inte tala om mina lår och vader) i högan sky när jag steg upp.
Och det är inte så mycket bättre idag. Jag kan knappt gå ner för trapporna hemma…
Jag vill här påpeka att jag stretchade ordentligt efter gympasset!

Nu skall jag (under stånk och stön) byta om till ridkläder igen och åka till Fors för ridskoleavslutning med mina rara, underbara elever!

Njuta av våren nu, där ute!

 

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

*