Hoppa till innehåll

Váli von der Krähenweide

Valack född 2001 i Österrike

e: Viðir von der Krähenweide
u: Snælda frá Bakka
Äg. Britta Stugemo

Váli, alias ”lilla vit”, är en mycket personlig och härlig kille. Han har varit i träning lite till och från och jag har även tävlat honom lite.

Váli är en liten häst med en stor själ och en exteriör som inte i alla lägen underlättar det för honom. Han har nog inte fått den bästa starten på sin utbildning och tölten har under många år varit ett problemområde för såväl Váli själv som för hans ryttare. En kort liten rygg och ett vinklat bäcken gör att det utan avslappning och en lång hals inte heller blir någon fyrtakt i tölten.

Men genom avsevärda timmar i skritt och utbildning i att länga sin hals så har sakta men säkert tölten börja falla på plats, speciellt på böjda spår. Vális matte Britta har även lärt sig en hel del på kuppen!

Under våren 2013 har tölten börjat lossna på riktigt och vi har gjort en tävlingssatsning med Váli för att se hur långt det går att komma och för att det är KUL! Personbästa i F2 är för tillfället 5,6 i slutpoäng av en enskild domare och 5,33 totalt.

2014 började vi leta igenom Váli ordentligt och gamla skador och kompensationer började visa sig. Han har behandlats och rehabiliterats och sedan stärkts upp under 1,5 år målmedvetet och känns nu, januari 2016 bättre än någonsin! Vi får se om vi tar oss ut på banorna igen!

Jag och Váli i tölt på Stormurmästerskapen 2012 (Foto: Per Schön)
Jag och Váli i pass på Dís vårtävling 2013 (foto: Britta Stugemo). Passen belönades som bäst med 6,5
Bilder från maj 2013 på hemmaplan. (Foto:Per Schön)