Hoppa till innehåll

Tjänster

Lektioner och kurser

Jag är utbildad Ridlärare I för islandshäst och tar emot ekipage hemma på Vädersjö Gård. Är ni några ekipage så kan jag även komma ut till er.

Jag kan även komma ut till er och hålla en en- eller tvådagars kurs. Minst 4 ekipage. Innehåll på kursen är enligt ekipagens önskemål – belöningsbaserat, traditionell ridning, markarbete, hanteringsträning etc.

Kontakta mig för prisuppgifter och bokning.

Malin håller lektion. Foto: Erica Osterman
Malin tömkör Gná. Foto: Jill Lidström

Träning

Jag tar emot hästar för träning, inridning, rehabilitering eller stärkning efter skada. Det gäller även hanteringsträning (duscha, spraya, korrigering). Träningsavtal skrivs och jag uppdaterar ägaren fortlöpande om hur det går med hästen.

I priset ingår boxplats i stallet, egen hage (ev. vid behov med sällskap), allt foder, träning 4-6 dagar/vecka (enligt överenskommelse), daglig visitation. Om du vill rida lektioner på dina häst under träningsperioden ingår det i priset.

Jag står på Vädersjö Gård på Vädersjövägen i Tungelsta söder om Stockholm. Om hästen står i närheten av Tungelsta, Västerhaninge eller Haninge kanske den kan vara hemma och få träning ändå? Kontakta mig för överenskommelse! 

Titta in bland tränade hästar för att se en del av de hästar jag tränat. Referenser finns!

Rehabilitering och uppbyggnad

Jag är mycket erfaren inom rehabilitering samt uppbyggnad av hästar som varit skadade, samt upplägg av träning för hållbarhet. Jag samarbetar också med kompetenta veterinärer vid behov.

Jag strävar alltid efter att du, som kund, skall få tillbaka en häst som är harmonisk, känslig för hjälperna och förstår vad som förväntas av den samt lär sig jobba med en bra överlinje. Individuella mål sätts upp utefter hästens förutsättningar.

Malin och Tindra frá Österkulla. Foto: Erica Osterman
Malin och Exakt håller clinic på Sweden International Horse Show. Foto: Erica Osterman

Clinics och digitala föreläsningar

Jag håller föreläsningar såväl live som digitalt efter önskemål. En liveföreläsning kan vara en traditionell föreläsning inomhus, alternativt i ett ridhus eller på en ridbana där jag kan föreläsa samt visa på en lånad häst.

Jag föreläser om en rad olika ämnen, till exempel att träna hästar med positiv förstärkning, funktionell träning för hästen eller Intrinzen. Jag kan även föreläsa om att tävla islandshäst, tävlingsbedömning, gångarter och takt.

Domare

Jag är utbildad och examinerad nationell domare för islandshäst och dömer tävlingar upp till nationell nivå i hela landet. Har dömt SM 2015. Arvode efter SIFs lista, jag fakturerar arrangören. Hör gärna av er i god tid!

Malin och Exakt från Fors Gård. Foto: Michaela Bång