Hoppa till innehåll

Stjarni frá Miðhjáleigu

Valack, 1995-2012 

e: Glaður frá Sauðárkróki
u: Gígja frá Miðhjáleigu
ue: Álfur frá Lágafelli
Äg: Jessica Alfvén

Stjarni är född 1995 och “has been around the block”. Han skulle enligt uppfödarens utsago, på Island, bli avelshingst och passhäst, men det visade sig att han inte riktigt lämpade sig för någondera. Passhäst kunde han nog blivit iofs. Säkerligen en rätt okej sådan om han tränats rätt. Men nu är han en rar farbror i Sverige som tyvärr fick eksem också.

Stjarni är otroligt snäll och go, men har i ganska många år gått lite som han velat och lite som ägarna trott att varit rätt. I grisepass, på framdelen. Jag träffade honom för första gången, sommaren 2010 och Jessica, som äger honom har sedan ridit lektioner regelbundet på honom. Och utvecklats en hel del i sin ridning och i sitt hästtänk!
Men hon kände att tölten varit lite övermäktig att ge sig på, så Stjarni var en månad hos mig för att bygga lite töltmuskler och lära sig skrölta.

Stjarni utvecklades mycket på kort tid och fick jobba mycket med skrölt och galopp. Att lära sig (komma ihåg) galoppera långa (längre) sträckor lossade mycket problem!

Stjarni avlivades 2012, då han led av andningsproblem och hade gravt eksem.

Stjarni skrittar, november 2011 (Foto: Jill Lidström)
Skröltjobb