Hoppa till innehåll

Kengála fra Höskuldsstöðum

1998 – 2012
Galsi fra Sauðárkróki – Drottning fra Höskuldsstöðum

Kengála ägdes av min kompis Jill Lidström och stod på Skogsäng i Tungelsta. Jag har ridit och tränat Kengála sedan 2005 och visat henne på avelsvisning två gånger. Tyvärr hamnade hon båda gångerna precis untanför stambok (7,49 och 7,48. Gränsen för stambok är 7,50). Hennes högsta bedömningspunkter var: Skritt 8,5, Galopp 8,0 och Spirit 8,0 samt 8,0 på benkvalité, benställning och hovar. 

Kengálas Worldfengur-bild, 2006
Kengála och jag i pass på avelsvisning, Strömsholm 2006 (Foto: Lisa Mörtberg)
Kengála och jag i trav på visningen (Foto: Lisa Mörtberg)

Kengála var en mycket pigg och framåt femgångare som helst galopperade jättefort genom livet! Hon var otroligt snäll och lätthanterlig. Kengan var även Tindras bäst kompis, de gick som ihopväxta i hagen.

Kengála skadade sig sommaren 2011 och opererades senhösten 2011 (senskideinflammation, ärrvävnad togs bort). Trots en minutiös rehabilitering med evighetsmånga promenader och skrittande blev det inte helt bra. Den 13/6 konstaterades lårbensfraktur och ev. bäckenfraktur efter att hon brallat och förmodligen gått omkull på betet och Kengála fick ta en sista passrepa ut på de evigt gröna ängarna.

Tindra, som alltid varit extremt känslig för hur Kengála mår och bland annat larmade oss människor när Kengála hade kolik, kommer vaka över hennes minne!

Avkomma:

– Nykur från Bergdal, född 2009

Kengála trivdes i modersrollen otroligt bra! (Foto: Erica Osterman)