Hoppa till innehåll

Kelda från Fors Gård

Sto, född 2007 i Sverige

e: Mökkur frá Varmalaek
u: Kátína vom Störtal
ue: Kolskeggur frá Ásmundarstöðum
Äg: Caroline Ahlberg

Kelda är en av mina absoluta favoriter! Liten, liten och ämlig vid födelsen, höll på att stryka med i de kraftiga regnen den sommaren, men tack vare en liten färd till Strömsholm är hon här! Och frisk, stark och helt underbar! I augusti 2011 började jag jobba med Kelda. Marie Carlsson hade ridit in henne i mars – maj samma år och sedan hade kelda vilat nästan hela sommaren. Vi har sen augusti, med avbrott för en vintervila, jobbat tre dagar i veckan med såväl ridning (mycket ute i skogen), tömkörning och arbete i repgrimma.

Kelda skröltade lite grann och jobbade i en trevlig arbetsform när jag började med henne och jag har vidareutvecklat tölten och vidareutbildat henne. I april 2012 såldes Kelda till Caroline Ahlberg. Grattis till en toppenhäst! 

Kelda och jag i december 2011 (Foto: Jill Lidström)
Kelda och jag i december 2011 (Foto: Jill Lidström)
Kelda och Caroline tävlar våren 2013