Hoppa till innehåll

Gná frá Grund II

1998
Piltur fra Sperðli – Stygg fra Vík

Gná är ett femgångssto med stor aktion och ett underbart lynne. Trygg, säker och väldigt snäll, utan att bli tråkig på minsta sätt! 
Jag köpte henne av Lotta Persson 2008 och ägde henne i 3 år. 

Gná har mycket aktion och stor gång, vilket ibland kom i vägen för avslappning och rundhet, vilket var något vi jobbade väldigt mycket med. Jag köpte henne som fyrgångare, men en dag då jag i en kurva skulle göra en övergång från galopp till tölt gjorde jag en halvhalt och poff – flög Gná fram i pass! Vi B-klass-kvalade i femgång hösten 2010. Gná har kapacitet för A-klass i femgång.

Jag och Gná våren 2009 (Foto: Per Schön)
Gná och jag på halsrem, juni 2011 (Foto: Per Schön)

Tyvärr fick Gná eksem sommaren 2009, men har hela 2010 och framåt gått på lösdrift med sitt eksemtäcke och det syns inte att hon har eksem då man tar av det! Många var de (bl.a. veterinärer) som frågade om hon verkligen hade eksem! Sådant värmer en eksemhästägarens hjärta! 

Jag har jobbat mycket med vår kommunikation genom tömkörning, markarbete och ridning/arbete i repgrimma och senare enbart halsrem.

Gná såldes i juli 2011 av tidsskäl och bor numera i Finland hos min vän Nona och har ett förträffligt liv!