Hoppa till innehåll

Gabriel från Stav

Valack, född 2003 i Sverige

e: Frami från Häringe 
u: Hanna från Österåker
ue: Svalur fra Glæsibæ
Äg: Isabelle Vinberg

Under hösten 2008 började Isabelle rida lektioner för mig på sin Gabriel, som hon själv ridit in. När hon under en månad inte hade möjlighet att rida honom tränade jag honom.

Gabriel är en ganska liten kille inne i en stor kropp. Han har en väldig resning och mycket trevlig exteriör, men lite väl många ben för sitt eget bästa i början. Under hela sin inridning hade han töltat klockrent, men haft lite svårare för traven. När traven under hösten föll på plats ersattes tölten till stor den av passtakt.

Så det Gabriel och jag jobbade mest på var att tölta rent och att gå fram. Och fram gick han! Gabriel växte såväl gångartsmässigt som mentalt och är en häst man rider med ett stort leende!

Gabriel och jag i galopp (Foto: Jill Lidström)
Gabriel och jag i tölt (Foto: Jill Lidström)