Jomen

Jorrå, soffan kom, men de missade att skicka med klädseln…kul va?
Maken ringde det stora varuhuset och de lovade kolla ifall klädseln låg kvar i bilen annars beställa klädseln och skicka den per post till oss. Vilket tar 7-10 dagar och skall hämtas ut på ICA. Ja. Just det…en dag extra på avin och så är det midsommar.
Då det kommer massor folk hit. Då kan inte vårt vardagsrum se ut som det gör nu, då vi knappt själva kan ta oss fram.
Så jag ringde upp smålänningarna igen och frågade om inte jag kunde få komma till stora huset i Kungens kurva och hämta ett stycke klädsel. Jo, det kunde jag få.
Så efter två lektioner igår förmiddags så körde jag de 45 minutrarna det tar till Kungasvängen och spenderade 45 minuter på att få tillgodokort, hämta klädseln och köööa.
Och så 45 minuter hem. Blä, men nu har vi klädsel till soff-fan…

Ganska mycket lektioner nu innan semestern. Vilket är både kul och bra!
Lösgjordhet, ytterhjälper och då och då lite samling.
De egna pållarna rids FRAM och mest ut (som alltid). Brandi och Tindra går lite lektioner med elever utifrån.

Tindra, ja!
I början på maj var jag lite orolig då hon inte gick upp i vikt.
Hon trivs inte helt i flocken då ett annat sto vallar henne lite. Inget bråk (Tindra är så lågrangad så hon gå alltid undan), men hon får inte helt vara med och då tenderar att sluta äta.
Hon har tagits ut ur hagen och fått frukost och eftermiddagsmat ensam och ätit massor extra, men gick inte upp nämnvärt ändå.
Men pigg och glad i övrigt.
Så i början av maj så fick jag flytta ner henne med en unghäst, ett fyraårigt sto, till det stora sommarbete (hon var bra inbetad då redan). Där fick hon gå i nästan 6 veckor upp i vikt gick hon!
Nu har hon över sommaren fått flytta över till den stora stoflocken (den som vintertid går in på stall men nu går ute dygnet runt). Den går på en stooor yta med bete, som dock är lite mindre och magrare än det på sommarbetet. Skönt att ha henne lite närmare stallet (sommarbetet är ca 10 minuters skritt/15 min promenad från stallet.
Rund och go är hon i alla fall och väldigt pigg att rida!

Exakt, han har musklat om och breddat på sig rejält under senaste halvåret. bitvis är han så jäkla fin – men så spänner han sig bitvis och blir mindre fin.
Men mindre och mindre upplever jag att det är med spänningen.
Idag skall vi ut och gör “Roadwork” dvs skritta på grus och asfaltsväg och lite trav.

 

IMG_3208

Tags: , ,

Leave a Reply

*