Gyda Regional

I fredags, ja för en vecka sedan – Hu vad dålig jag är på att få till att skriva – , packade jag och Britta Exakt och Vísir och åkte genom ett Stockholm, som var lite avstängt här och där pga studentutspring samt förberedelse för Sthlm Marathon (det genererar väldigt mycket bilar på t.ex. Essingen där vi tänkt oss glida fram i ensamt majestät, yeah right) och vidare till Sandviken.
Dit åkte vi med hästar och allt för att tävla på Gyðas tävling. Vi vill åka på minst en Gyða-tävling per år då det är så sjukt trevlig stämning där samt boendet på Högbo Brukshotell är typ det bästa som finns.
Mums-middag och trevlig promenad till kvällsfodring av hästarna.
Lördagen började för mig med, förutom vet.besiktning, fodring och frukost, med V1 för mig och Exakt. V ä l d i g t bra stämning mellan oss på uppvärmingen. Bitvis riktigt hallelujah-känsla.
Ner i gropen där banan ligger och lite stelare blev det på den varma banan.
Använder gångartsföljden kort tölt – ökad tölt – trav – skritt – galopp.
Övergångarna satt perfekt, det är jag verkligen nöjd med! Ökad tölt – trav speciellt och skritt – galopp.
Men i övrigt var det inte riktigt lösgjort, korta tölten blev lite ojämn (mellan “ja, där sitter det” och “iiinte spänna dig nu killen sååå”). Ökade tölten var jag lite försiktig med i tempot då balansen är lite fragil där och det lätt bli galopp. Traven gick ok, men inte helt jämn i energin. Skritt – alltså det är såå svårt. Bitvis skrittar han så fint och fram till handen, men på tävlingsbanan händer det very seldom. Och not now heller. Använder alla trix i boken, men avspänd det icke bliva.
Galoppen gick bra, så fint så.

Extoltliten
Något tillbakahållen ökad tölt

 

Fil 2016-06-05 21 09 14
Poängen blev mellan 5,8 (där 4,5 för skritten drog ner milt sagt) och 5,0. Lite varierade åsikter. Skritten var alla överens om att var sämst. Vad bra att vi alla var överens om det då.
5,40 blev det totalt.
På eftermiddagen var det dags för T1 och det gick så åt skogen obra.
Lite segt, kändes trött och s lite spänt på det.
Nej, det tar vi och glömmer.

Fil 2016-06-05 21 13 04
Lite fint moment i korta tölten ändå

Fantastisk middag på kvällen och skön sömn.
Söndagen bjöd på två finaler för oss.
Britta hade slagit sitt personbästa med lite över en hel poäng i snitt och hade en B-finalplats i T8 och Exakt och jag hade fått en plats i B-finalen i V1.
Skrittade mycket på framridningen och flyttade mycket hit och dit. Främst flyttades bogar. Övergångar. Andas och hitta skritten.
In på banan.
Korta tölten ok i jämnhet, men inte helt så fin fin som den börjat bli utanför banan. 5,0-5,5.
Traven helt ok, men hittade inte helt känslan vi kan ha ibland. 6,0 rakt igenom.
Skritten (freudinask felskrivning – först skrev jag skiten). Nej, stön. Vad gör man mer än att träna? 4,5 och 5,0
Galoppen gick bra. Inte 200% så bra som det kan gå, men ändå bra känsla samt en jättebra fattning mitt på långsidan. 6,5 av alla domare.
Ökade tölten började bra, men sedan trädde nog en viss trötthet i bakbenen in och Exakt började luta sig mot innerkanten. Och min innerskänkel, som inte helt orkade hålla upp det. Överlinjen sade bye, vi ses efteråt och då blir det lite på bogen. 5,0 – 5,5.
Det hela slutade på 5,50 och en tredjeplats i finalen (8:de totalt). Brittas final var direkt efter så ingen fotografering ur finalen.
Britta slutade totalt 10:de och var väldigt glad och efter att jag dömt lite stilpass vi andats lite så packade vi ihop oss och åkte hem.
När jag släppte ut Vísir och Exakt i hagen drog de en rejäl galopp med glädjebockar runt en lite förvirrad men “jag-hänger-på-glad” Brandi.
Skönt att se!

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.