Veckan töltar på

Brandi och Exakt var på Karlslund medan jag var i New York (iiik jag har fortfarande inte helt smält att jag varit där!) och Ancan uppmärksammade att Exakt inte helt kom upp med ryggen på höger sida när han jobbade på vattenbandet. Hon kollade igenom honom och så har han fått ultraljudsbehandling på ryggen innan han fick gå på bandet och kom ryggen upp bra.
Jag har upplevt att Exakt är lite stelare på höger sida av ryggen och även varit lite svårare att lösgöra i vänster varv.
Ancan var mig förhållningsorder att stretcha hans rygg mycket och noggrant (men en eller två hovkratsar under magen så han lyfter ryggen).
Och när jag började rida fuxen efter semestern så var det verkligen skillnad! Oj vad mycket jämnare han kändes! Lättare att lösgöra till vänster och helt enkelt jämnare!
Kul!
Brandi är klart starkare i tölten och styvar sig inte lika lätt utan tickar på! Och är bara så go och rolig att jobba med!
Alltid pigg på att komma med in från hagen – alltid villig att jobba!

Nykur bor ju hos oss några veckor nu då matte klagade över att hon tappat bort tölten lite.
Första ridpasset jobbade jag mest med att hitta övergångar, ha Nykur framme för hjälperna och “göra hus i helvete” om han inte gick framnär jag bad honom om det.
I tölten är det precis som hans matte beskrev det – det är hon som tappat tölten, inte hästen. Nykur behövde mest påminnas och uppdateras om att det inte är ok att slänga sig i väg i trav efter några steg tölt.
Första resulterade det i spänningar och passtakt, men då han fick gå på lite och upptäcka att det han gjorde var rätt slappnade han av mer och mer och takten blev ren igen.
Red ut nästa gång och det gick hur bar som helst! några påminnelser om framåtbjudning och att inte kasta sig iväg i trav på bortvägen och sedan var det som polletten trillat ner och han flöt fram!
I förrgår red jag på banan igen och han var så duktig och mjuk rakt igenom! Flöt fram, skröltade fint, och töltade avspänt, rent och utan att “tappa bort sig”! Så duktig!Idag kommer hans matte och rider lektion!

Och imorgon samt på lördag är det Atli-kurs igen!
Har inte bestämt mig än helt och hållet om jag skall rida Exakt två dagar eller Brandi ena dagen och Exakt andra.
Lutar åt att Exakt får komma med två dagar denna gång!

Nu är det hög tid att åka ut till stallet!

Tjingeling!

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.