Veckoavrapportering

Jaså, nu har vecka gått igen.
Jag har inte bloggat, nä.
Det är pga brist på saker att skriva om. Allt händer ju på fejan nu för tiden, så det är inte så mycket kvar att skriva om.
Men veckan har gått åt till ridning, hästträning, lektioner och som vanligt lite Karlslundbesök.
Låt oss se hur det var:

Måndag red jag ut på Exakt och longerade Brandi.
Britta red ett mycket lyckat ridpass på Vísir under övervakning av mig. Och så var det en radda (5 st) lektioner på Fors på kvällen.
Jag noijar så mycket över Brandis lite “veka” och “vingliga”  bakknän. Han har svårt att böja sig på ridbanan i vänster varv.Ute funkar det ok att böja till vänster, för det mesta.
I skritt går det jättefint, i tölt kan det funka ok i lugnt tempo, men drar tempot (ofta pga balansen) iväg så får han svårt med böjningen. Medan det i höger varv går mycket bättre.
Vänster galopp skall vi knappt prata om. Galoppen är ren och han slår inte över i korsgalopp, men att böja honom går icke – medan det i höger varv går att galoppera runt, fint och lugnt och format på en 20 m volt.
Well han är ung och har lååånga bakben och lite svag balans.
Men bestämde mig i måndags för att longera honom i repgrimma ordentligt och om jag såg minsta lilla grej som orade mig så skulle jag låta Ancan titta, ev. böja och klämma på honom på tisdag på Karlslund. Men jag såg inte ett dyft i longering. Inte ett skvatt, ens när jag noijade ihop ordentligt.

tisdag började dagen tidigt med att jag, Exakt och Brandi var på plats på Karlslunds Gård kl. 08.00.
Brandi jobbade helt jämt och rakt och fint på vattenbandet. Jag berättade för Henrik om mitt noijande och bakknäna och han tittade noggrant och tyckte inte att det var något att oroa sig för. Han blir liiite muskeltrött på slutet, men skulle det gör ont skulle det synas och han skulle börja gå lite på snedden.
Ok, puh – ingen fara alltså.Pratade med Ancan om det också och hon tyckte att jag skall ha is i magen och jobba vidare med honom. “Du kan inte åka in och behandla någon som inte finns”.
Exakt jobbade jättefint!
Resten av tisdagen red jag hästar hemma.

Balanserar upp den här texten (tvångsbloggningen – från min sida) med några bilder på mig och Exakt från Örnäs förra helgen. Tagna av duktiga Jenny Mukka:

Ejenny1

Ejenny2

Ejenny3

Ejenny4

Fluffiga fina fuxen!
Tack Jenny!

Onsdag började med pappersarbete hemma i soffan och sedan en tömökörning av Vísir och avslutningsvis ett helt gäng med lektioner på Vädersjö Gård.
Torsdagen var det ridning ut med Brandi, och ett pass på volten med Váli och likaledes med Exakt. Mycket lösgörande. Samt de sedvanliga lektionerna på Fors på kvällen.

Och idag, fredag, har jag ridit Exakt en längre sväng ut, Vísir och Váli ut och tömkört en jätteduktig Brandi på volten. Jobbade med böjningen i vänster i tömkörningen och han var sååå duktig och travade finfint böjd i vänster varv. Åh vad kul det är att se hur styrkan börjar komma!
Avslutade arbetsdagen med en lektion ute på Eknäs i solen och nu är dagen slut.
Punkt slut.

Helgen bjuder på dömande av inomhustävling på Västergården (nya domarhandledningen FTW!) och det vanliga stallandet. Och kanske ett besök in till storstan.

Tjingeling!

 

Tags: , ,

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.