Badpojkarna is back!

Igår var det dags igen!
Karlslunds Gård för vattenbandsträning! Praktiskt faktiskt att all snö och även is smällt bort, för nu kunde jag skruva av alla broddar på Brandi och Exakt hemma och inte skruva dit som igen efter träningen.
Om det skulle komma lite vinter till (vilket ju faktiskt inte är helt omöjligt) får jag skruva dit dom igen.
Brandi har ju varit på vattenbandet två gånger i otober och för Exakt var det första gången. Jättenyttigt för lilla fjanten att komma ut och uppleva saker. Han är väldigt känslig och lite ryckig så han behöver öva upp sitt mod!
Exakt har nästan bara åkt buss tidigare och tycker en “vanlig transport” är lite läskig, så i måndags tog jag tiden för lite lastträning.
Bara vi två, tid och godis. Och in och ut gick vi galant efter några minuter!
Och igår när vi åkte fick Brandi gå in först (åh vad det känns skönt med en så duktig unghäst) och sedan Exakt och lite skeptiskt fortfarande, men väldigt duktigt gick rakt på.
På Karlslund spolade vi fötter och sedan fick Exakt stå i solariet medan Brandi gick på bandet.
Brandi skötte sig som alltid elegant! Lite lat är han ochpassar gärna på att sacka lite och ta bakbommen som hjälp och efter en stund blev han lite uttråkad och ville leka med vattnet, vilket inte går så bra på ett rullande band.
Men han jobbar fint genom kroppen!
Sedan fick han stå i vibrationsboxen medan det var Exakts tur på bandet. Fina fuxen höll på att svimma av skräck först! “Gå in där??? Neeeej! Det kommer äta upp mig -vad än det där nu är!” men efter lite pepp, eftergiften när han våga sträcka fram halsen lite och nosa och lite tid s gick han på. Han fick bara gå igenom maskinen tre gånger först och sedan var det dags att jobba.
Det gick finfint, även om det var lite läskigt att bli blöt om fossningarna först. Fint jobb genom hela kroppen och han tog jämt! Skönt att se!
Man blir ju lite nervös varje gång med en ny häst där då vi vet att finns det någon hälta eller “ofräschhet” så kommer den fram på bandet!
Medan Exakt sedan stod i vibrationsboxen satt jag på en pall utanför med Brandi och höll Exakt, som var lite orolig, sällskap och då kunde fuxen slappna av också.
Rätt mysigt hade vi det! Kaffe, vänner, snicksnack och hästar  allt vi behöver!


Exakt badar i “vattentanken”

Om en vecka är det dags igen!

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.