Fortbildande och uppdaterande

Igår tillbringades hela dagen på Edeby Gård i Mariefred. SIF hade engagerat JOhanna Elgholm i att hålla lite fortbildning för instruktörer och domare.
Riktigt VAD Johanna skulle göra hade inte blivit helt klart. I utskicket från SIF stod det en sak, vi gjorde nått annat.
Bra blev det hur som helst!
Ett gäng domaraspiranter (som gått utbildningen, men inte examinerats) var där för att det var obligatoriskt (fast självklart ville de också) och så var vi lite domare och instruktörer som valt att gå denna dag. Mycket färre än vad som stod på pappret kom dock.
Jag älskar att gå vidareutbildningar och fortbildningar! ALL utbildning, allt nytt och alla tillfällen att få diskutera, dryfta och få titta på och diskutera hästar är bra!
Alltid lär man sig något nytt och får med sig nått man inte hört förr!

Vi gick igenom hästens och ryttarens utbildningsstege (alltså två helt olika saker) och diskuterad mycket vad är lösgjordhet! I ridhuset fick vi kolla på 4 olika hästar och diskutera vidare om lösgjordhet, god ridning och sätt att förbättra detta. Mycket intressant!
Vid 16.30 var vi klara och jag valde att åka hem över natten.
Säger “valde att” då jag kunde åkt vidare till Strömsholm direkt, där helgens aktivitet äger rum.
För nu är det dags för domarseminarium i dagarna två! Och som jag ser fram emot detta! Den nya domarhandledningen skall gås igenom och dryftas och förklarat och läras ut! Ja äntligen!
Den finns inte upplagd på nätet någonstans än och jag hoppas verkligen att vi får läsa och peta på den IRL så att säga i helgen. Såg på deltagarlistan att det är rätt många domare jag inte träffat förr som kommer! Säkerligen ett resultat av den nya handledningen samt kravet från SIF på att man som domare måste vara med på nått seminarium om det du var vart annat eller vart tredje år (känner att jag som är där varje år ligger i lä) för att få fortsätta vara verksam som domare (samt att man måste döma ett visst antal tävlingar under en 3-årsperiod).

Roligt och intressant skall det bli hur som helst!
en sak som både är lite jobbig och väldigt bra med tillfällen som igår, samt i helgen,är hur enormt ridsugen jag blir! Jag vill bara hem och rida och praktisera allt vi pratat om!
På måndag – tjena pållarna vad ni skall få jobba!
Nu kommer frk. Stang snart och hämtar upp mig. Ha en fin helg där ute!

 

Tags: , , ,

2 Responses to “Fortbildande och uppdaterande”

  1. Carro says:

    Kul att SIF berättat att den “clinicen” var obligatorisk för oss domaraspiranter….. Hade man vetat det i tid hade man ju åkt!

    Kul att det verkar vart ett spännande seminarium annars 🙂

  2. MalinS says:

    Ja vi blev lätt förvirrade när Johanna började med att säga “Vilka är här för att ni vill och vilka är här för att ni måste?” (självklart vill de som måste också).

Leave a Reply

*