“Vit” jul

Ni ser bilden på Váli i det förra inlägget va?
Han är ju alltså skimmel (född silversvart faktiskt som kuriosa) och helt vit, som ni ser.
Det gick knappt att ana idag när jag tog in honom…det var en gråplaskig pålle. Váli har fått gå ut i flocken igen och är lyyycklig. Leker mycket med Exakt och unghästarna (Brandi och Nykur). Och så verkar han sovit i en stor lerpöl eller liknande.
Rigoröst arbete med vattenslangen på ben och under mage innan ridning kunde ta vid. I ridningen var det en pigg vit (nja, ni vet – grådaskig) pålle. Så vi jobbade på övergångar och skritt. Och en del halter då viljan att springa var stor. Kondisen är det inget fel på hos det lilla vita livet.

Jo, det var ju det där med “vit jul” då. Jag vet inte hur det är där ni bor eller är, men här i Haninge såg det då ut så här idag (*host*, det är en vacker fux i “förgrunden”, men ni ser ju den gröna julen bakom honom):

Ja, det är Exakt *ler förälskat*

Vísir och jag jobbade på volten och tränade lite på Tölt in Harmony-programmen. Bitvis gick det ok och bitvis lite vingligt. Typ när vi skulle bort från det böjda spåret och rakrikta på diagonalen. Mer träning krävs definitivt.

Brandi är, som under förra vilan – jättesocial. Han kommer fram till mig direkt i hagen och frågar ivrigt om vi inte skall umgås mera. Idag fick han lite kraftfoder med selentillskott i (ges var 14:de dag, heter Selevitan och köpes på apoteket för ca 400 kr , förr hette det tokosel) och vanligtvis är inte  jätteintresserad av kraftfoder utan brukar pliktskyldigast pilla i sig det när jag harklar mig. Men nu var det jättespännande och speciellt när Exakt cirklade runt honom som en (lite försiktig) hök.
Exakt är också rätt social och vi gosar glatt med honom. Han är, liksom sin mor Eyrarós, lite skygg och försiktigt lagd.

I övrigt har helgen gått åt till lite julklappsshopping, julmatsshopping och fixande hemma.
I lördags höll jag årets sista lektion (tror jag, om inte Erica och Paulina skall rida någon lektion nästa vecka). Men de långa (men väldigt roliga) lektionskvällarna både på Fors och på andra gårdar är över för året.
Jag gillar när det är många klappar under granen (som för övrigt är av återvinningsbar modell) så varenda år blir det samma sak – jag köper klappar rätt tidigt. Och sen de sista dagarna innan ju köper jag fler. Ännu fler.
Men rätt många klappar under granen blir det ju.

Tags: , , ,

One Response to ““Vit” jul”

  1. 🙂 Japp, lervällingfärgade hästar här också. Suck. Men det är himla kul att titta på hästarnas hagliv, blir liksom inte mätt på det. Mycket som är på gång där. God jul!

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.