Tillbaka i sadeln

Ja precis så är det! Jag är tillbaka i sadeln. Egentligen börjar jag jobba först på torsdag och har alltså semester ännu, men då maken börjat jobba igen så blir det ju så förbenat tråkigt hemma, så jag åkte till stallet. Där jag träffade Britta, som frågade om jag vill rida Váli, som hon precis stod och borstade.
Jajamen! Ett lösgörande pass på volten med upprepningar av övningarna från Atli-kursen. Litenvit har mått bra av vilan och jobbade jättefint!
Igår red jag ut på Váli och njöt av att känna att han längde sin lilla hals jättefint i alla gångarter ute också! Fick även i uppdrag att rida Vísir igår och även han kändes mjuk och trevlig. Och en mycket trevlig bieffekt av ridandet var de enorma mängder stora vildhallon som växer på träskvägen! Mums!

Att semestra är skönt, speciellt när jag inte är hemma och gör det. Men att ha semester och vara hemma, speciellt när maken jobbar, blir mest frustrerande. Visst, en ledig dag här och var, men annars föredrar jag att ha något att göra.
Idag är det min sista semesterdag och jag har nått att göra! Jag skall gå på Gröna Lund med Erica! Yay!
Åka roliga manicker och hoppas att vädret håller sig fint.

Imorgon börjar allvaret, höll jag på att kalla det. Men jobbet i alla fall.
Egentligen skulle en ny inridningshäst anlänt, men ägaren har fått bekymmer så de kommer antagligen i september istället. Så är det ju i det här yrket. Folk bokar och bokar av, bokar om och flyttar. Hit och dit.
Nåja, det skall bli en intressant häst att jobba med, när han kommer.
Brandi skall skos imorgon, men jag tror han får vila någon vecka till innan jag börjar rida. Eller så kan jag inte hålla mig och börjar markarbeta honom lite.
Stígur kommer åka hem till sin ägare då det i juni, efter ett klinikbesök med röntgen, visade sig att han har små pålagningar i bägge kotorna fram. Han visade inte initial hälta i longering (vilket är positivt), men vid böjprov reagerade han.
Efter lite efterforskning visade sig att han haft dessa pålagringar länge. Tyvärr!
Otroligt tråkigt och ledsamt. Fina, fina, dundersnälla Stígur, som ligger mig så varmt om hjärtat!
Han har verkligen känts superfin hela våren och bara gått från klarhet till klarhet både på tävlingar och träningar, men i början av juni då en som var lite intresserad av honom provred några gånger började han dra (igen, det har förekommit tidigare men försvunnit helt) och det helt blint. Och sedan hände det hände även med mig och helt oprovocerat.
Då kände jag att det var dags att gå igenom honom på klinik.
Stígur har nu vilat hela juli och skall lugnt sättas igång under augusti för ett återbesök i september. Pålagringarna är små och behöver inte vara något problem. Han kan fungerar bra för ridning och även tävling – men man måste vara medveten om problemet, lära sig tyda hans signaler och vara uppmärksam. Samt väldigt noggrann med skoning, uppvärmning, avskrittning och allt.
Så för tillfället är ha så klart inte till salu och vi får helt enkelt se hur det blir.
Men jag är otroligt ledsen över detta. Dock måste det ju erkännas att det var en liten lättnad då det uppdagades att pålagringarna funnits där länge. Självklart inte för hästens skull, men för min (helt egoistiskt). Han har inte fått skadorna hos mig. Självklart är det skönt att veta, även om jag verkligen känner att jag ridit och jobbat honom förståndigt och känt efter hela tiden så han inte visar tecken på smärta.

Tindra är kvar på Bärby hos Vaki.
Tydligen har hon varit helt ointresserad av att få flera barn, så hon blev i juli igångsprutad och sedan har jag inte hört nått mera. Enligt Islandshestkonsults hemsida ligger deras internet nere så de kan inte besvara mail, och på telefon har jag inte fått tag i dom.
Tar sig inte Tindra i år är det ingen kris. Hon får åka tillbaka nästa år i så fall. Dock undrar jag varför hon är så ointresserad då allt gick så väldigt smidigt och lätt förra gången (2008). Hon tog sig direkt, dräktigheten gick smärtfritt och fölningen likaså.
Well, well, time will tell.

Om någon därute råkar söka ett mycket fint ungsto till riding och avel vet jag förresten ett sådant! Född 2009 (4 år alltså) och e: Ómi från Stav. Fux och vacker som en dag.

Nu skall jag piffa till mig lite och cykla till VH för avfärd. Tjing!

Tags: , ,

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.