Sköna dagar!

Sommarväder och värme! Rätt lata dagar och lugnt tempo. Jätteskönt!

I söndags när jag red Glæsir var vi på volten och tränade på det här med att vända dit ryttaren vill, vilket inte är G’s favoritövning. Han vill bestämma själv när och hur och vart han vänder!
Men det gick rätt bra ändå. Och plötsligt mitt i en sväng fick spännet på tygeln av! “Klirr” sade det och där satt jag med en tygel i trav. Tack och lov hade jag min vara trogen lärt in att hästen bromsar/stannar på vissling och säte det första jag gjorde med den. Och nu fick jag prova det i “skarpt läge”.
Och det funkade utmärkt! Duktiga G. stannade och jag satt av och konstaterade att den där tygeln är det inget att göra nått åt. Så vi övade lite på att gå förbi den öppna grinden till volten utan att försöka springa över mig ut och när det gick bra gick vi hem.

Dagen efter jobbade vi vidare på volten med styrningen med ett par nya tyglar och gårdagens övningar hade visst tagit skruv på G. För nu blev det 100% rätt! Så himla duktig pålle!

Gná har (peppar,peppar) känts väldigt bra den senaste tiden och i söndags red jag och Adina en underbar barbackatur och böjde och töjde lite på stubbåkern. Och min vackra svarta häst var SÅ HIMLA FIN bara! Dansade fram i alla gångarter och böjde sig mjukt och fint. Det kändes som hon njöt av att jobba i det fria.
Adina börjar få riktigt bra form på Tindra i tölten nu och det är nog dags att tävla snart igen känner jag!
Vi avslutade barbackadressyren med en härlig galopp hemåt över åkern och kände oss som tonåringar!

060929_40.JPGSåhär, fast barbacka! (Tindra och jag i sept. 2006, foto: Erica Osterman)

Edda har idag avslutat sin vila och fått nya skor. Hon är inte jätteförtjust i att bli skodd, men Helena är underbart tålmodig med henne och så hittade jag en slicksten från Horse Lyx, som jag köpt åt Gná en gång (men hon gillade den aldrig helt).
Men Edda älskade den och fick stå och slicka på den medan Helena spikade i sömmen. Helt inne i sitt slickande märkte Edda knappt att hon blev skodd och slappnade av bra!

En sån här är det (doftar galet gott, men smakar inte så gott – om man inte frågar Edda):

Info om den

Edda fick sedan lite löslongering på volten, för att få ur sig lite energi. Och blåste ur lite vill jag lova att hon gjorde!
Tindra hade jag idag och vi tog ett rejält dressyrpass på volten. Och efter lite jobb kom hon igång i traven. “Där är min gamla Tindra” sade jag högt och log när hon slappnade av och började trava!

Marie och Hrókur, en ny trevlig bekantskap, har idag fått börja lära sig grunderna i skrölt och arbetsform! Jag tycker det är så himla kul att pilla med sådana små detaljer och se hur ekipaget utvecklas och börjar förstå så lektionerna blir oftast lite längre än de skall. till slut får jag hejda mig och säga att vi fortsätter nästa gång.

Vårt garagetak börjar arta sig. Pelle har varit så himla duktigt och jobbat där uppe och både igår kväll och idag har Stefan och Frez dykt upp efter jobbet och hjälpt till! Underlagspappen är på plats nu (jäkla pillgöra längs med kanterna kan jag berätta).
Lite ytpapp på det här så är det klart!

Och imorgon, efter lite masserande i Tyresö, rider vi över hästarna till Skogsäng!

Avslutningsvis – så här skönt är det att bli kliad tycker Gná:

kliiar.jpgkliar2.jpg

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.