Flyttat och klart

Nu är hästarna flyttade!
Igår red vi över till Skogsäng. Jill var gullig och hjälpte oss då vi hade tre hästar!
Edda, som vilat tre veckor skötte sig mycket bra i ridningen och var lugn och städad. Precis som hon skall.
Ritten över var lugn och hästarna bara lite fuktiga när vi kom fram.

Ihopsläppet gick bra!
De sprang och sprang och nosade och småpep lite.
Mitt i ett “löp” över hagen råkade Tindra och Kengan mötas. Tindra tvärstannade i rörelsen och ställde sig nos mot nos med Kengan. “Åh – det är ju DU!” såg de båda ut att säga.
Som en kelsjuk katt slingrade sig Tindra ett varv runt Kengan och fortsatte sedan sin språngmarsch över hagen.
Sedan har vi kört över grejer. och vad vi har grejer…
Till mitt försvar måste jag tillstå att mycket av det jag har inte är direkt till mina hästar utan jag har en hel del som har införskaffats till eller på grund av olika träningshästar eller som kan behövas till sådana. men faktum kvarstår. Mycket grejer är det.
Typ 5 huvudlag, 10 bett, ca 15 täcken av olika slag. En hel back med boots (tunga, lätta, jättelätta, avels, läder, syntet…) och en ändlös radda av linimet, arnika, kanyler och sprutor och allehanda medikamenter.

Under natten hade det väl varit lite pip och skrik och uppgörelse av rangen.

Idag när jag kom ut hade en del av Gnás eksemtäcke gått sönder och hon var lite svullen i ett bakben. Jag rengjorde såret på benet och det visade sig vara litet och ytligt och inte värme eller ömhet fanns. Red 10 min i repgrimma på volten och ingen hälta stod att finna. när jag satt av var benet inte ens svullet längre. Skönt.
Spenderade ca 30 minuter med att sy täcket och sedan släppa ut Gná igen.

När jag hämtade Gná i hagen stod hon, Tindra och Edda vid grinden och åt och alla andra (Stelpa, Stina, Sága, Kengála, Diva och  Mysla). När jag kom tillbaka stod Tindra och Edda ca 30 m från de andra och när jag släppte Gná travade hon med spänstiga steg rakt förbi de andra, utan att bevärdiga dom med en blick, och fram till “sina tjejer”. Nosade ordentligt på dom och betade sedan lugnt med som. “MIN flock!”

Glæsir och jag red ut idag. För första gången med tyglarna direkt i bettet. Har inte velat ha dom där tidigare då jag inte vill att han skall bli tagen i munnen för styrningen. Styrning kommer inte från tygeln!
Och han var så duktig! Inte försöka vända hem (vilket tydligen problemet varit, vad jag fått höra av ägaren) eller av från vägen en enda gång!
Började jobba lite smått mot tölt första gången idag också. Ligger nära nära ytan och kommer nog inte vara något problem att ta fram!
100% rätt idag med!

På kvällskvisten fick två trevliga damer med två trevliga hästar en lektion med repgrimma och såg nog helt nya sidor hos sina hästar!
Mycket kul att se samarbetet växa fram!


En bild på Glæsir, som jag lånat av hans ägare (hoppas det var ok!)
Glæsir är till salu om någon är intresserad!

Tags: , , , , , ,

2 Responses to “Flyttat och klart”

  1. madde says:

    Hej Malin! Kul att läsa lite om Eddan nu när man är på andra sidan jorden. Vi har det underbart på Koh Samui, har laddat upp med lite bra hästlektyr så försöker förkovra mig i olika bra övningar att träna med Edda sedan. kanske ser nördigt ut att ligga på solstolen och böja på nacken och korsa benen men vad tusan! 🙂 Vi kommer hem den 11.e. Hittar nog till nya stallet! Vi hörs! kram!

  2. […] Nu är de har de stått en periord (i våras) på olika stallar och när de sågs igen, i juli då jag flyttade till Skogsäng hälsade de glatt, men har efter det inte varit speciellt nära kompisar i hagen. Inte i närheten […]

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.