Back on track!

Hej igen!
Nuuu är bloggen uppe igen! Äntligen! Och hemsidan med!
Förlåt hör ni – jag är jätteledsen för att allt legat nere en stund! Det hr varit problem med domänen och det blev till att skicka brev – sånt där riktigt snigelpost-brev till One.com, som sitter i Danmark för att kunna få koder ’n shit skickat till en annan e-postadress (då min vanliga mail inte existerade iom att domänen låg nere.
Jävla trassel helt enkelt!

Men nu är vi back on track med hemsida, blogg och mail igen!

Vad har hänt sen sist nu då?
Tja…Furða har varit lite olycksbetingad. Hon började med att vara ute i stallet och härja en natt och lyckades få i sig upp mot 10 liter kraftfoder. Lite lätt svullen om magen, men visade inte ett enda tecken på vare sig smärta eller kolik.
Hon fick dock rejäla promenader, longering och sjukhage med enbart vatten i ett dygn. Det enda hon visade var irritation över att berövas mat och frihet såhär pang puff.
Två dagar efter ”magincidenten” fick hon patellaupphakning på morgonen. Inte superallvarligt, men ändå. Något hon aldrig visat förr. Förmodligen är det så att hon satt så mycket muskler på relativt kort tid att skelettet inte helt hunnit med.
Nu går hon hur som helst på lösdriften och myser med maten och de andra. Och hon stannar månaden ut hos mig, men sedan får hon åka hem och vara ridhäst åt sin ägare (som saknar henne enormt!). Visningen läggs på hyllan.
Dock var vi iväg och tränade på Enstas ovalbana i söndags (18/4) och Furða skötte sig förträffligt!

bantraning 066.JPGbantraning 016.JPG

Och Tindra skötte sig också utmärkt med Adina:

bantraning 028.JPGbantraning 003.JPG

Snodde Tindra en stund av Adina på slutet och åååh! Att sitta upp på Tindra är att komma hem!
Hon är ju bara underbar. Adina gör ett utmärkt jobb med henne!
Malins Henrik var gullig och fotade:

bantraning 054.JPGbantraning 053.JPG
Jag skulle fatta galopp, men Tindra hojtade TÖLT och vi drog en repa i ökad tölta. Mitt leende säger väl det mesta?

I maj kommer istället Eldraun flytta till mig!
Mer om henne senare!

Edda är regelbundet riden och tömkörd och mycket duktig! Tölten ligger nära och löst, men hon skall få kollas av ET innan vi börjar fullt med den. Så hon är rak. Hon har klart svårare för att böja till höger.

Gná och Hjartangná släppte vi här om dagen på den stora åkern! Underbar hage för Gná, då det inte finns något att klia sig på och det blåser oftast där dessutom. Och så har de lite gräs, både fjolårets och de lilla som börjar spira nu. Och glada var de att få släppas i ny (stooor) hage:

gnuglad

Gná är helt bra i benet nu och vi jobbar oss sakta tillbaka i kondis igen. Myser mycket.

Idag har det varit mycket fiffande och fixande. Imorgon skall jag och Furða tävla Dís vårlätta. I F2 och T8. Tror ju inte själv på så mycket pass i F2, men vi får se. Utmaningar är till för att övervinnas!
Och Adina skall tävla Tindra i V5. Just nu är hon lite drogad med ett glas vin så hon skall vara någorlunda avslappnad 😉

Är det uppehåll under dagen är jag nöjd!

Tags: , , , , ,

One Response to “Back on track!”

  1. Annica says:

    Välkommen tebax och lycka till på tävlingen idag 🙂

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.